hamburger-icon

Kliker.info

Anto Nobilo potvrdio : Došlo je do napretka u istrazi o Davidovoj smrti

Anto Nobilo potvrdio : Došlo je do napretka u istrazi o Davidovoj smrti

13 Oktobra
04:44 2018
Članovi odvjetničkog tima koji zastupaju porodicu  Davida Dragičevića, mladića čija je smrt u martu u Banjoj Luci potaknula velike proteste , ustvrdili su u petak kako je načinjen napredak u istrazi te rekli kako vjeruju kako će ovaj slučaj koji već mjesecima privlači veliku pozornost javnosti ipak biti rasvijetljen.

Nakon sastanka s banjolučkim tužiteljima koji je potrajao puna četiri sata hrvatski odvjetnik Anto Nobilo naznačio je kako je nakon višemjesečnih blokada sada ipak došlo do napretka u istrazi o Davidovoj smrti koju je policija najprije okvalificirala kao utapljanje da bi nakon protesta  i pritiska porodice  uslijedila revizija cijelog slučaja koji je u konačnici okvalificiran kao ubistvo .

“Zadovoljni smo načinom na koji se sada vodi istraga”, kazao je Nobilo novinarima, odbijajući otkriti potankosti razgovora s okružnim tužiteljem Želimirom Lepirom.

I drugi član tima, odvjetnik iz BiH Duško Tomić, rekao je kako ima rezultata no istaknuo je kako o njima sada ne treba javno govoriti kako ne bi bio ugrožen nastavak istrage a najoptimističnije je zvučala Zora Dobričanin Nikodinović, odvjetnica iz Srbije.

“Tužitelj i njegov tim daju nam nadu da će ovaj slučaj biti rasvijetljen i da će smrt Davida Dragičevića dobiti sudski epilog”, kazala je Dobričanin Nikodinović, potvrdno odgovorivši na novinarsko pitanje znači li to i da će smrt Davida Dragičevića na kraju biti procesuirana kao slučaj ubistva .

Otac pokojnog mladića Davor Dragičević u petak se po prvi put izravno suočio s glavnim okružnim tužiteljem Lepirom. Kada je tužitelj izlazeći iz zgrade tužiteljstva kročio na stepenice nakon sastanka s odvjetnicima, pred njega je stao Dragičević koji je nosio fotografiju mrtvog sina.

Tužitelj je bez riječi slušao potresenog oca koji je postavljao pitanja tko mu je i zašto ubio sina a potom je u pratnji pravosudnih policajaca otišao. Na banjolučkom Trgu krajine u petak navečer ponovo je održan protest  članova skupine “Pravda za Davida”, 201. otkako je njegov otac pokrenuo javnu kampanju čiji je cilj prisiliti pravosuđe i policiju da otkriju kako je David izgubio život.

Davor Dragičević ranije je ustvrdio kako je njegov sin ubijen a da su u počinjenu tog zločina i njegovu prikrivanju sudjelovali najviši dužnosnici MUP-a Republike Srpske. Sukrivcima za sve to smatra i vlast u RS-u oličenu u Miloradu Dodiku.

(Kliker.info-Hina)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku