hamburger-icon

Kliker.info

Angelina Jolie: Volim ovaj dio svijeta, sada imam prijatelje iz cijele bivše Jugoslavije (Video)

Angelina Jolie: Volim ovaj dio svijeta, sada imam prijatelje iz cijele bivše Jugoslavije (Video)

23 Novembra
22:27 2010

Nakon što je završila sa snimanjem svojeg redateljskog debija, holivudska zvijezda Angelina Jolie ipak je odlučila razgovarati s novinarima. U jednom od rijetkih intervjua o filmu radnog naziva "Untitled Love Story", koji je dala mađarskom magazinu Vasarnapi Hirek, otvoreno je progovorila o svojim motivima za snimanje priče o ljubavi Muslimanke i Srbina u praskozorje rata u Bosni i Hercegovini, ali i o svojim strahovima kako neće biti dovoljno dobra kao redateljica.– Prije devet-deset mjeseci dobila sam gripu pa sam se morala odvojiti na nekoliko dana od obitelji, kako se djeca ne bi zarazila. Tako sam vrijeme provodila čitajući na drugom kraju kuće  i odjednom sam dobila poriv da počnem pisati – opisala je Angelina Jolie kako je počeo njezin rad na filmu.Jedan od razloga zašto je uzela baš Bosnu kao mjesto radnje svojeg filma nalazi se i u glumičinoj frustraciji što je potrebno toliko puno vremena da svijet reagira na lokalne konflikte. Baš zbog toga je puno proučavala povijest sukoba na prostorima bivše Jugoslavije, ali i dosta pričala sa svojim glumcima i statistima, koji su također preživjeli rat, te njihova iskustva unosila u svoju priču.- Ovaj film nije politička izjava. Moj cilj je bio razgovarati s ljudima sa svih strana i omogućiti im da se čuje i njihov glas – kazala je Jolie, također istaknuvši da će film biti "lijepa priča koja će vam omogućiti da upoznate ljude iz bivše Jugoslavije".

Konstantno glumičino spominjanje "bivše Jugoslavije", potaknulo je novinarku da upita glumicu zašto baš inzistira na tom terminu.-Zato što kad bih upitala ljude koje su nacionalnosti ili odakle su, čak i na audicijama oni bi odgovorili da su rođeni u Jugoslaviji. Sada sam nešto što mi je netko rekao da jesam, ali sam rođen kao Jugoslaven.  Većina njih je na papiru jedne ili druge nacionalnosti, neki čak na formularima stavljaju "ostalo" jer dolaze iz miješanih brakova. Dakle, sada su Bošnjaci, Srbi, Hrvati, ali kada su se rodili bili su Jugoslaveni – objasnila je svoje razmišljanje Angelina Jolie.Film "Untitled Love Story" Angelina snima zajedno s producentom Grahamom Kingom, koji je producirao i njezin posljednji film "Turist", ali priznaje da je zajedno sa svojim nevjenčanim suprugom Bradom Pittom uložila vlastiti novac u produkciju. Iako to nije profitabilno, od samih početaka inzistirala je da film snimi s lokalnim glumcima i bez holivudskih zvijezda. No, kako film ipak ne bi bio potpuna komercijalna katastrofa, odlučila se na neobični potez te je zapravo snimila dva filma – jedan na engleskom, a drugi na jezicima  svojih glumaca. – Uspjeli smo to napraviti samo zato što svi glumci tečno govore engleski i bili su voljni dvostruko raditi kako bi snimali scene na dva jezika – otkrila je Angelina, nadodavši da će distributer u svakoj zemlji sam odlučivati hoće li film u kina ići na engleskom ili lokalnom jeziku.Jedna od bitnih stvari koje još nije odlučila je hoće li film biti u boji ili crno-bijeli.- Snimili smo ga u boji, ali mogao bi lijepo izgledati i kao crno-bijeli film. Još se nismo odlučili. No, najvažnije mi je da napravim film u kojem će uživati i oni koji žele samo lijepu ljubavnu priču. Ne želim da misle da će film biti pretežak za njih – govori Angelina Jolie.

Kako joj je ovo redateljski debi, glumica se detaljno pripremala za snimanje, pa je tako čitala brojnu literaturu, ali i svakodnevno pripremala crteže kako bi ekipi što jasnije objasnila što doista želi.– Nisam htjela biti redateljica, tako je jednostavno ispalo. Jedan dan sam shvatila da sve štima i da ću doista ovo napraviti, a tada sam počela paničariti… Što to doista radim? Ne znam kako ovo napraviti, nikada to nisam radila. Ne znam u što se upuštam. Pogotovo jer ovo nije jednostavna priča već vrlo osjetljiva i to pravim ljudima. Neko vrijeme zbog svega toga nisam mirno spavala – otkrila je Angelina Jolie, koja je strah od redateljskog debija odganala već na snimanju te je, po vlastitim riječima, na setu doista uživala.Na žalost, film na kraju nije snimala u Bosni i Hercegovini, već ga je gotovo cijelog snimila u Budimpešti. Samo mali dio snimljen je u Bosni, uglavnom panorame i kadrovi autentičnih lokacija, i to bez prisutstva redateljice. Ipak, na pitanje, koje je očito postavljeno još za vrijeme snimanja u Budimpešti, hoće li snimati u Bosni, Angelina Jolie je odlučno rekla – da.- Da, ići ćemo u Bosnu. Svatko tko želi ispričati priču o nečijoj tuđoj povijesti, mora poštivati tuđe osjećaje, koje nikada do kraja ne mogu razumjeti, i biti posebno oprezan u onome što radi. Znam da cijela ekipa želi napraviti dobru stvar i ne želimo nikoga povrijediti – kazala je Angelina Jolie, ujedno otkrivši da se sprijateljila s cijelom ekipom.- Toliko volim ovaj dio svijeta. Upoznala sam članove ekipe koji dolaze iz cijele bivše Jugoslavije i svi smo postali bliski prijatelji. Toliko toga su me naučili – kazala je holivudska diva. (Kliker.info-Gloria)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku