hamburger-icon

Kliker.info

Angelina Jolie i Brad Pitt i Bred Pit posjetili izbjeglice u Goraždu

Angelina Jolie i Brad Pitt i Bred Pit posjetili izbjeglice u Goraždu

05 Aprila
14:29 2010

Holivudska glumica Angelina Jolie, UNHCR-ov ambassador dobre volje, doputovala je u Bosnu i Hercegovinu, kako bi posjetila izbjeglice, povratnike interno raseljene osobe i Rome, potvrđeno je iz sjedišta ove organizacije u Sarajevu. Posjeta holivudske zvijezde i njenog supruga Brad Pitta strogo je čuvana tajna. Brojni domaći, ali i strani novinari od jutros pokušavaju da lociraju i snime slavni par. Jedno je sigurno posjetili su Goražde i izbjegličko naselje Belvedere u tom gradu. Medijima nije dozvoljeno da prate posjetu slavnog holivudskog para Angeline  Jolie i Brad Pitta. U Državnoj graničnoj službi potvrdili su da je posjeta najavljena ranije, ali je zahtijevano da “bude organizovana u najstrožoj tajnosti”.  

U uredu UNHCR-a u Sarajevu tek informacija da će Anđelina Džoli koja je ambasadorka dobre volje posjetiti izbjeglice, povratnike i interno raseljene osobe odnosno lokacije ove organizacije u BiH. O detaljima posjete, kažu, izvjestiće tek nakon što slavni  holivudski par ode iz zemlje.  “Svoj boravak u BiH je iskoristila kako bi saznala nešto više o aktivnostima UNHCR-a u BIH, o našim projektima ovdje o situaciji u kojoj se nalaze ljudi koji se još uvijek nisu vratili”, kaže Aida Prljača glasnogovornica UNHCR-a u Sarajevu. No, na sve detalje neće se čekati do njihovog odlaska. Slavni par, naime posjetio je danas izbjegličko naselje Belvedere u Goraždu. Sastali su se odvojeno sa dvije izbjegličke porodice. Suadu Šehić, samohranu majku izbjeglicu iz Višegrada koja sa sinom Denisom već pet godina živi na Splavištu, posjetio je Bred Pit.  

"Vi ste meni poznati"                “Ostala sam jednostavno bez teksta, nisam znala da pričam. On je prišao i fino me zagrlio. Reko “vi ste meni poznati”, kaže on meni “odakle sam poznat”, ja rek'o “sa televizije” Baš je bio ganut i mojom pričom i svim, da me na kraju fino i počastio, dao mi je i novca vjerujte”, priča Suada.  Poznatog holivudskog glumca, je kaže, zanimao njen život i šta je sve preživjela. “Ja sam njemu sve ispričala kako me neko zove da zaradim nekih deset dvadeset maraka samo da se prehranim. Ja sam još u šoku, vjerujte ne znam šta pričam”, ispričala je Suada Šehić.

Dok holivudski par džipovima UNHCR-a obilazi izbjeglička naselja novinari i reporteri  ne odustaju. Od ranih jutarnjih sati čekali su ih pred sarajevskih hotelom Evropa. No, niko nije uspio da ih vidi kaže jedan od snimatelja Muahrem Osmanagić. “Polako smo se razilazili, kružile su razne informacije, te viđena ovdje te viđena tamo. Evo ja kružim po gradom, nadam se da ću opet uspjeti da dođem na mjesto prije drugih”, kaže Osmanagić. Prema nezvaničnim informacijama Angelina Jolie i Brad Pitt su već danas oko 16 sati čarter letom iz Sarajeva otputovali za Dubrovnik.  (Kliker.info-RSE) 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku