hamburger-icon

Kliker.info

Andrej Nikolaidis : “Ulazak Crne Gore u NATO gasi snove o Velikoj Srbiji”

Andrej Nikolaidis : “Ulazak Crne Gore u NATO gasi snove o Velikoj Srbiji”

06 Juna
04:56 2017

Crna Gora će danas formalno postati 29. članica NATO-a, na ceremoniji u Washingtonu kojoj će prisustvovati generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg i crnogorski premijer i ministar inostranih poslova Duško Marković i Srđan Darmanović.

Za N1 su u sklopu emisije Dan uživo govorio je Andrej Nikolaidis, književnik i publicista, koji je komentarisao događaj i govorio o značaju ulaska ove zemlje u Sjevernoatlantsku alijansu.

“Za jedan dio građana Crne Gore to je veliki datum. Za drugi dio to je suprotno, jer je Crna Gora temeljno podijeljeno društvo i nema te stvari koja bi obradovala sve ljude u Crnoj Gori. Da Crna Gora postane šampion svijeta u fudbalu – nisam siguran da bi se svi radovali”.

Jednom je u kolumni Nikolaidis napisao da “ulazak Crne Gore u NATO gasi snove o Velikoj Srbiji” – da li stoji iza toga i na današnji dan?

“Slažem se sa sobom. Jaseno je da je za BiH i ideju cjelovite BiH, i jedine BiH u koju vjerujem, bolje da sa dvije strane ima NATO pakt – nego da ima nestabilnu, prorusku Crnu Goru na koju se može nasloniti nacionalistički režim Milorada Dodika ili neki drugi”, kazao je.

“Mi danas svjedočimo tome da Rusija pokušava da ima utjecaj na izbore u SAD-u, da vrši propagantni presing i nervira francuskog predsjednka, da vrši utjecaj na njemačke izbore. U ovoj situaciji u kojoj su SAD i Njemačka – nedvojbeno je da će Crna Gora biti meta jer je slabo društvo sa slabim institucijama”.

Za kraj telefonskog javljanja izrazio je nadu da pritisci Rusije neće uroditi plodom, ali da to nikada ne treba isključiti.

(Kliker.nfo-N1)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku