hamburger-icon

Kliker.info

Amra Šabić-El-Rayess na stranicama Huffngton Posta : Bosanka sa čuvenog Univerziteta Columbia o BiH, Daytonskom sporazumu, Selafizmu…

Amra Šabić-El-Rayess na stranicama Huffngton Posta : Bosanka sa čuvenog Univerziteta Columbia o BiH, Daytonskom sporazumu, Selafizmu…

20 Juna
06:35 2016

amra222

Dejtonski sporazum, iako nesavršen, bio je uspješan u donošenju mira u Bosni i Hercegovini, a posjeta Billa i Hillary Clinton 1995-te je simbolizirala povratak Bosne svojim vrijednostima tolerancije i suživota. Misija je bila ostvarena ili se tako bar tada mislilo.

Ovo između ostalog, u svom blogu na Huffington Postu, ističe i pita profesorica na čuvenom univerzitetu Columbia u New Yorku, Dr. Amra Šabić-El-Rayess, koja potom  primjećuje da je u isto vrijeme, radikalna reprezentacija Islama, Salafizam,  tiho i neobstruirano ušla  kroz bosanska vrata kreirajuci tenzije izmedju Islamske Zajednice u BiH i ultrakonzervativnog Salafizma.

Kako ovu intrigantnu i aktuelnu temu, povremena kolumnistica Klikera, koja je prezivjela rat u Bosni, a danas radi i živi u Sjedinjenim Američkim  Državama, razgrađuje i objašnjava čitaocima Huffington Posta  pogledajte u orginalnoj kolumni koju vam prilažemo.

(Kliker.info)

 

http://www.huffingtonpost.com/entry/who-gets-radicalized-what-i-learned-from-my-interviews_us_5765fddce4b0ed0729a1c5c3

 

Podijeli

2 0 komentara

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku