hamburger-icon

Kliker.info

Amina Smajlović nakon pressa Ljekarske komore:”Sramota je da ovo doživi neko ko je rekao da mu je dijete i pacijent svetinja”

Amina Smajlović nakon pressa Ljekarske komore:”Sramota je da ovo doživi neko ko je rekao da mu je dijete i pacijent svetinja”

17 Jula
16:45 2020

Majka maloljetne djevojčice Nadin Smajlović Amina Smajlović nakon današnje press konferencije Ljekarske komore KS kazala je da je njeno dijete posljednji put na KCUS-u bilo 7. aprila te da nije tačna informacija koju je iznio doktor Raho Spahović da još uvijek liječe njenu kćerku. 

Ona je potvrdila da je KCUS 14. novembra 2019. godine iznio identitet njenog djeteta i dijagnoze u medijima. 

“Agencija za zaštitu ličnih podataka je utvrdila da je Klinički centar UNSA dana 14.11. iznio identitet malodobnog djeteta i iznijeli dijagnoze. Ombudsmen za ljudska prava je utvrdio da je narušeno pravo na pružanje medicinske pomoći na KCUS-u”, kazala je Smajlović. 

Ona je kazala da nakon današnje press konferencije neće odustati od pravne borbe, a da bi im sve oprostila da su postupili ljudski.

“Da su me pozvali kao majku i izvinili se i rekli da su pogriješili nismo dobro postupili prema vama ja bih im oprostila. Ja im tek sad neću oprostiti”, kazala je Smajlović.

Ona je iznijela podataka da je na konziliju 8.11. 2019. godine rečeno da je najbolji benefit za dijete da nastavi liječenje gdje je započeto.

“I danas čujete priču da su oni mogli liječiti, a negirali bolest djeteta, a bili su produžili terapiju. Nikada se moje dijete neće liječiti gore. Moje dijete nastavlja liječenje u Općoj bolnici i UKC Tuzla”, kazala je Smajlović dodavši da “ako su meni ovo uradili kao uposleniku KCUS-a šta onda drugi mogu očekivati”.

“Zamislite roditelja koji se ne razumije ovako kao ja”, kazala je Smajlović. Na pitanje da li se obraćala Ljekarskoj komori KS Smajlović je kazala da jeste ali da su se proglasili nenadležnim.  

Cijelu situaciju sa postupkom Etičkog komiteta protiv profesora Ismeta Gavrankapetanovića nazvala je sramotnim.

“Sramota je da ovo doživi neko ko je rekao da mu je dijete i pacijent svetinja”, zaključila je Smajlović koja je cijeli slučaj oko odbijanja liječenja njene djevojčice prijavila Tužilaštvu KS koje vrši provjere navoda iz prijave.

(Kliker.info-NAP)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku