hamburger-icon

Kliker.info

Amina Kajtaz : Kakva udaja, kakav momak…

Amina Kajtaz : Kakva udaja, kakav momak…

13 Maja
07:46 2017

– Kakva udaja, kakva ljubav. Još je rano za to… Samo sport, treninzi, plivanje, takmičenja… Dečka nemam, a sve sam posvetila samo edukaciji, napredovanju u plivanju i obaranju bh. rekorda i, po mogućnosti, da što bolje rezultate ostvarim na evropskoj i svjetskoj sceni.

To je za naš portal kazala bh. reprezentativka u plivanju Amina Kajtaz, koju mnogi smatraju najljepšom sportistkinjom u Bosni i Hercegovini ali i u regionu.

Mostarka je osvojila simpatije prilikom otvaranja Olimpijskih igara u Rio de Janeiru, kada je oduševila prilikom defilea.

Pamtimo da sudije još nisu na sportskim borilištima u Riju ni označile početak takmičenja, a naša Amina je proglašena najljepšom učesnicom Olimpijade, prema izboru korisnika društvenih mreža širom svijeta.

– Nisam stvarno očekivala da će se desiti ovakav ‘bum’. S ceremonije sam se vratila oko 23 sata po brazilskom vremenu i odmah legla spavati, jer sam ujutro imala nastup, ali kada sam se probudila dobila sam mnogo poruka u kojima sam vidjela različite natpise. Ipak sam ubrzo isključila telefon, jer fokusiranje na utrku i nastup na Olimpijadi su bitniji od svega. Mogu reći da je malim dijelom to utjecalo na mene, ali više pozitivno, jer su i reakcije bile takve – kazala je u junu prošle godine Amina.

 

Danas u Sarajevu redovno trenira plivanje. Tako je bilo i kada smo je kontaktirali.

– Upravo idem s treninga. Polako se pripremam za Svjetsko prvenstvo, gdje se nadam da ću ostvariti svoje najbolje rezultate. U Kanadi sam bila blizu svojih najboljih plasmana, a sada se nadam da ću u Mađarskoj imati više sreće – kaže Amina Kajtaz, koja je 1996. godine rođena u njemačkom Nurnbergu.

Amina je kćerka proslavljenog fudbalera Veleža Seada Kajtaza, koji je briljirao u zlatnim osamdesetim godinama prošlog stoljeća, kao jedan od najboljih desnokrilnih fudbalera u bivšoj Jugoslaviji i šire.

Ljubav prema ovom sportu naslijedila od mame Maje, koja je bila višestruka prvakinja Bosne i Hercegovine u plivanju.

– Svjetsko prvenstvo je za dva mjeseca. Trenutno treniram u Sarajevu, a velike su šanse da ću se narednog mjeseca preselili u Banju Luku. U Sarajevu ima mnogo klubova, tako da ću u Banjoj Luci imati bolje uslove za trening. Odmah da pojasnim, ne selim se u ovaj grad, ver ću u njemu samo trenirati do početka Svjetskog prvenstva – kaže za Avaz.ba Amina Kajtaz.

(Kliker.info-Avaz)

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku