hamburger-icon

Kliker.info

Amfilohije Radović : Nasilje u Pljevljima je ljudska sramota

Amfilohije Radović : Nasilje u Pljevljima je ljudska sramota

02 Septembra
15:48 2020

 

Mitropolit Amfilohije ocijenio je u srijedu kao veliku ljudsku sramotu posljednji u nizu vandalski čin u Pljevljima usmjeren protiv Islamske zajednice i upozorio da bi napad mogao biti osmišljen plan u cilju podizanju tenzija zbog ishoda izbora.

“Ne možemo se oteti utisku da se radi o namjernoj provokaciji, koja ima za cilj da poremeti odnose između građana Pljevalja i cijele Crne Gore po osnovu vjerske pripadnosti”, naveo je on, prenosi Tanjug.

Kako dodaje, nečasno je i kukavički pod okriljem noći činiti takve stvari, bez obzira na motive.

“Napad na pljevaljske muslimane je napad i na svakog pljevaljskog hrišćanina i na svakog građanina Crne Gore”, rekao je mitropolit.

‘Osmišljen plan podizanja tenzija’

Kaže kako ne želi izvoditi preuranjene zaključke, ali da je činjenica da je više incidenata ostalo nerasvijetljeno.

Prema njegovim riječima, sve to navodi na pomisao da se ne radi o autentičnom obliku ispoljavanja vjerske mržnje i netrpeljivosti i huliganstvu, već o osmišljenom planu podizanja tenzija zbog ishoda izbora, koji, “nažalost, već daju svoje rezultate, a što se vidjelo u Rožajama”.

Prema riječima Amfilohija, policija je u ranije u roku od nekoliko sati pronalazila i privodila ljude koji su anonimno pisali po društvenim mrežama ili slikali trobojke, a tužilaštvo ih ekspresno kažnjavalo.

“A sad se suočavamo sa tim da se nasilnički izgredi ne rješavaju ni približno istom efikasnošću”, naveo je Amfilofije Radović.

(Kliker.info-AJB)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku