hamburger-icon

Kliker.info

Amerikanci zaraženi ebolom stižu u Atlantu: “Put do pakla, ali s dobrom namjerom”

Amerikanci zaraženi ebolom stižu u Atlantu: “Put do pakla, ali s dobrom namjerom”

02 Avgusta
12:40 2014

ebola12Prvi pacijent zaražen ebolom danas bi trebao sletjeti u Atlantu. Amerikanci su ogorčeni i boje se da će se ebola pojaviti i u njihovoj zemlji.”Put do pakla, popločen dobrom namjerom”, jedan je od mnogobrojnih komentara na društvenim mrežama, gdje se oglasio i milijarder Donald Trump s porukom: “Ne dopustimo da slete u Ameriku, imamo dosta problema, sada sam siguran da su naše vođe nesposobni”.

Strogi sigurnosni protokol

Od ebole oboljeli su humanitarni radnici Nancy Writebol i doktor Kent Brantly. Stići će iz Libije medicinskim avionom koji može prevesti samo jednu osobu na aerodrom u Atlanti pod strogim sigurnosnim protokolom. Ne zna se, piše CNN, koji će pacijent stići prvi. Bit će ovo prvi put da se osoba zaražena ebolom liječi u SAD-u.Liječnik Bruce Ribner koji nadgleda dolazak i posebnu izolacijsku sobu gdje će se pacijenti liječiti rekao da je da je oboje pacijenata stabilno. Dodao je i kako su povećane mjere opreze u bolnici u Atlanti u kojoj će biti smješteni kako bi se spriječilo širenje smrtonosnog virusa. “Sve i svi koja će izlaziti iz sobe s pacijentima bit će pod posebnom kontrolom, soba će imati prozore i interfon za komunikaciju. Izolacijska soba je izrađena u suradnji s Centrom za kontrolu i prevenciju bolesti.”, kazao je Ribner za CNN.Dodao je kako niti jedna američka bolnica dosad nije imala pacijenta s ebolom. “Ovaj patogen nov je u SAD-u”, dodao je.

Teorije zavjere

Dolazak dvoje oboljelih od ove smrtonosne bolesti izazvao je brojne teorije zavjere: neki čak tvrde kako su vlasti odlučile namjerno dovesti “zlo u zemlju”.”Put do pakla popločen je dobrim namjerama”, “Što ćemo reći našoj djeci kad se razbole i umru”, “FB će imati izvanredne ovlasti ako se ebola proširi po SAD-u”, samo su neki od komentara.”Imamo dvoje individuala koji su teško bolesni, smatramo da im dugujemo najbolju moguću njegu”, kaže Ribner i odbacuje komentare o zavjeri.Dosad je od ebole umrlo preko 1300 ljudi u Africi. (Kliker.info-Index)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku