hamburger-icon

Kliker.info

Američko priznanje : Jerko Ivanković Lijanović pozvan na Molitveni doručak u Washington!

Američko priznanje : Jerko Ivanković Lijanović pozvan na Molitveni doručak u Washington!

26 Decembra
05:54 2014

jerkodorucak2Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerko Ivanković Lijanović vjerojatno je i sam ostao zatečen kada mu je potkraj prošlog tjedna stigla pozivnica iz SAD-a.Premda je tek prije dva mjeseca izašao iz pritvora, ministru Ivankoviću Lijanoviću posve je neočekivano ukazana golema čast da bude službeno pozvan u Washington – na Molitveni doručak.

Jerko Ivanković Lijanović bi u Ameriku trebao otputovati koncem januara, odnosno početkom februara naredne godine, kada predsjednik SAD-a, članovi Kongresa i Senata tradicionalno organiziraju međunarodni Molitveni doručak.I mada nije jasno kako se federalni dopremijer našao na spisku više od tri tisuće predsjednika, premijera, ministara i parlamentaraca iz cijelog svijeta, koji će biti gosti američkog predsjednika Baracka Obame, odlazak Jerke Ivankovića Lijanovića u Washington još je uvijek upitan, ali ne iz političkih, nego posve drugih razloga.

Nakon što je, podsjetimo, zajedno s braćom Jozom i Slavom Ivankovićem Lijanovićem, federalnim ministrom trgovine Miloradom Bahiljem i Mirkom Galićem, knjigovođom u njihovoj obiteljskoj firmi, uhapšen 10. septembra, Jerko Ivanković Lijanović je na privremenu slobodu pušten 24. oktobra.Kako, međutim, istraga protiv braće Ivanković-Lijanović i njihovih poslovnih suradnika, osumnjičenih za porezne i carinske utaje u iznosu od 11,6 milijuna KM, nije ni blizu kraja, svi su iz pritvora pušteni uz stroge mjere zabrane.

Prema odluci Apelacijskog odjeljenja Suda BiH, ministru Jerki Ivankoviću Lijanoviću, kao i ostalim osumnjičenima u istrazi, privremeno su oduzete putne isprave, zabranjeno napuštanje mjesta boravišta, ali i sva putovanja.Pored toga, Jerko Ivanković Lijanović je obavezan da se jednom tjedno javlja policiji i ne smije se sastajati sa svjedocima. (Kliker.info-Slobodna Bosna)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku