hamburger-icon

Kliker.info

Američki predsjednik Obama : Evropa ne integriše muslimane u društvo

Američki predsjednik Obama : Evropa ne integriše muslimane u društvo

17 Januara
06:56 2015

obama003“Evropa se mora više potruditi da intergriše muslimane u društvo, a ne jednostavno na svaki njihov korak odgovarati čekićem“, kazao je američki predsjednik Barack Obama na zajedničkoj konferenciji za štampu sa britanskim premijerom Davidom Cameronom u petak.

Dodao je da je najveća prednost SAD-a što se tamošnji muslimani osjećaju kao Amerikanci.“U dijelovima Evrope ovo nije slučaj i to je vjerovatno najveća opasnost s kojom se suočava Evropa. Ovim problemima se ne smije uvijek vojno pristupiti“, zaključio je Obama.

“Nasilni ekstremizam“

Administracija američkog predsjednika Baracka Obame nije opisala napad u Francuskoj kao “radikalni islam”, nego koristila termin “nasilni ekstremizam”.”Prvo, zbog preciznosti. Želimo opisati šta se tačno dogodilo. To su pojedinci koji su izvršili djelo terorizma i oni su kasnije pokušali opravdati taj čin terorizma pozivajuću se na religiju islam i njihov iskrivljeni pogled na to”, kazao je nedavno glasnogovornik Bijele kuće Josh Earnest.Dodao je da ne želi kritizirati bilo koga ko izabere da koristi termin “radikalni islam”, rekavši ipak da Obamina administracija, koristeći izaraz “nasilni ekstremizam”, pokušava biti “konkretna i precizna koliko je to moguće u opisivanju onoga što se dogodilo”.

(Kliker.info-agencije)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku