hamburger-icon

Kliker.info

Američki ministar odbrane Chuck Hagel : Stvara se novi svjetski poredak, nalazimo se u opasnom periodu

Američki ministar odbrane Chuck Hagel : Stvara se novi svjetski poredak, nalazimo se u opasnom periodu

20 Novembra
17:14 2014

Hagel1Američki ministar odbrane Chuck Hagel izjavio je da sirijski režim predsjednika Bashara al-Assada ostvaruje indirektnu korist od djelovanja međunarodne koalicije protiv terorističke organizacije ISIS, javlja Anadolu Agency (AA).”Assad ostvaruje indirektnu korist. Assad je stvorio sav ovaj haos. U Siriji je nemoguće postići vojno rješenje, moguće je samo diplomatsko rješenje. Od kritične važnosti je kako će Assad otići sa vlasti”, rekao je Hagel.

U razgovoru za televiziju PBS, Hagel je kazao da se iračke sigurnosne snage kreću u dobrom pravcu u borbi protiv ISIS-a.”Bit će i neuspjeha, ali i napretka. Sve u svemu, bilježimo napredak. Do sada nismo vidjeli organizaciju sličnu ISIS-u, vrlo dobro je organizovana, vrlo dobro obučena i ima dobre finansijske izvore. Djeluje strateški i brutalno”, istakao je Hagel.

Naglašava da je organizacija ISIS vrlo aktivna i na društvenim medijima dodajući kako ISIS može zaustaviti samo široka međunarodna koalicija. Podsjetio je da međunarodnu koaliciju trenutno čini više od 50 zemalja svijeta.Istakao je da američka administracija neće mijenjati dosadašnju strategiju u borbi protiv ISIS-a. Također je naglasio da svijet trenutno prolazi kroz vrlo opasan i težak period.

“Vidimo da se oblikuje novi svjetski poredak. Mi smo u samom centru tog procesa zauzimamo mjesto. Do sada nismo vidjeli nešto tako. Svijet se nalazi u opasnom periodu”, rekao je američki ministar odbrane. (Kliker.info-AA)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku