hamburger-icon

Kliker.info

Američki državni sekretar John Kerry : Sramotna kampanja protiv muslimana u SAD-u

Američki državni sekretar John Kerry : Sramotna kampanja protiv muslimana u SAD-u

28 Marta
15:13 2016

kerry71Američki državni sekretar John Kerry  rekao je da su izjave o muslimanskim imigrantima tokom kampanje za američke predsjedničke izbore postale “sramota” za SAD.On je rekao da su svjetski lideri koji prate izbore “šokirani” i da to mijenja pogled na postojanost i pouzdanost SAD-a kao partnera.

“Moram reći da je na osnovu nekih pitanja koja su mi postavili i iz načina na koji su ih postavili jasno da je ono što se događa sramota za našu zemlju”, rekao je Kerry gostujući u emisiji televizije CBS.

Kerry nikoga nije spomenuo po imenu, ali se vjeruje da je aludirao na pretendente na nominaciju Republikanske stranke na izborima Donalda Trumpa i senatora Teda Cruza koji su tražili pojačan nadzor nad muslimanskim zajednicama u SAD-u.

Spriječiti useljavanje muslimana

Trump je tražio i da se zaustavi dolazak muslimanskih migranata u SAD.Američki državni sekretar se vratio iz Brisela gdje je otputovao poslije terorističkih napada kako bi razgovarao o sigurnosti.

Kerry smatra kako Evropa treba hitno riješiti propuste u obavještajnom sistemu koje su napadači iskoristili za bombaški napad aerodroma i metro stanice u belgijskoj prijestolnici.

(Kliker.info-Aljazeera)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku