hamburger-icon

Kliker.info

Američki Bošnjaci negoduju : Prijedlog ustavnih promjena dogovoren u Briselu nastavak nasilja nad državom BiH

Američki Bošnjaci negoduju : Prijedlog ustavnih promjena dogovoren u Briselu nastavak nasilja nad državom BiH

28 Marta
06:52 2013

Dogovoreni prijedlog ustavnih promjena kojeg je najnovija “šestorka” objavila u Briselu, u petak 22. marta 2013. godine, ponovo je usmjeren protiv interesa države Bosne i Hercegovine i njezinih naroda i građana, još jednim pokušajem nacionalističkog cijepanja jedinstvenog državnog i društvenog bosanskohercegovačkog tkiva. Najnoviji „dogovor“ nastavlja s potkopavanjem države Bosne i Hercegovine i predstavlja očit nastavak agresije u mirnodopskim uslovima, drugim metodama i sredstvima. Umjesto sprovedbe presude Sejdić-Finci, ovaj dogovor je dovodi u njenu suprotnost.
 
Podsjećamo da je na Republiku Bosnu i Hercegovinu izvršena klasična oružana agresija pred očima internacionalne zajednice, odnosno zločin protiv mira i sigurnosti čovječnosti.  Na okupiranim teritorijama Republike Bosne i Hercegovine i gradovima u opsadi nad Bošnjacima izvršen zločin genocida, a poslije rata uspostavljen entitet koji je rezultat ratnih zločina i genocida nad Bošnjacima i bosanskim Hrvatima.Agresija na Republiku Bosnu i Hercegovinu i genocid nad Bošnjacima čine suštinu zajedničkog zločinačkog poduhvata Srbije i Crne Gore njihovih rukovodstava i brojnih rukovodilaca političkog, vojnog, policijskog i upravnog vrha, te njihovih kolaboracionista i plaćenika u Bosni i Hercegovini na kraju dvadesetog stoljeća. Namjera tog zločinačkog čina, utemeljena na srpskom velikodržavnom projektu, imala je za cilj zauzimanje Republike Bosne i Hercegovine kao države, te istrebljenje Bošnjaka ili njihovo svođenje na beznačajnu etničku skupinu.
 
Antibosanske snage ni danas nisu odustale od militarnih i destruirajućih projekata protiv države Bosne i Hercegovine, štaviše, otvoreno i bez skrivanja iskazuju svoje namjere i pokušavaju ih ostvariti. Iz agresije i genocida je izvučen jasan zaključak. Opstanak Bosne i Hercegovine kao jedinstvene države je prioritetni državni (nacionalni) i narodni interes Bošnjaka i svih probosanskih snaga. Bez jedinstvene države Bosne i Hercegovine i državnih institucija nema Bošnjaka kao državotvornog, narodnog i političkog fatora.Dogovoreni prijedlog ustavnih promjena ide u korist onima koji žele nastaviti udruženi zločinački poduhvat uništenja države Bosne i Hercegovine, njenih naroda i građana, posebno Bošnjaka, agresijom i genocidom ciljane narodne skupine. Na isti se ne smije pristati.
 
Zato američki i kanadski Bošnjaci smatraju da je navedeni dogovoreni prijedlog ustavnih promjena nastavak nasilja nad državom Bosnom i Hercegovinom i posebno nad bošnjačkim narodom. U ime sjevernoameričkih Bošnjaka pozivamo bosanskohercegovačke patriote da se udruže u akciji jačanja jedinstvene, suverene, demokratske, prosperitetne države Bosne i Hercegovine i otvorenog, slobodnog i građanskog društva. Upozoravamo bosanskohercegovački politički establišment da prestane raditi protiv interesa sopstvene države. Na kraju pozivamo sve istinske bosanskohercegovačke patriote, članove Palrmanetarne Skupštine Bosne i Hercegovine da odbace tzv. “Briselski sporazum” kao novi Ustav Bosne i Hercegovine. Tako će sačuvati državu Bosnu i Hercegovinu i dati šansu svim njenim narodima i građanima, posebno mladima da samo kreiraju budućnost svoje države i zemlje neovisno od nacionalističkih i šovinističkih mračnjaka koji će završiti na smetljištu povijesti, kaže se u zajedničkom saopštenju za javnost Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike, Instituta za istraživanje genocida Kanada,InstitutA za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava Univerziteta u Sarajevu, Savjetodavnog vijeća za Bosnu  i Hercegovinu, Bosanko američkog  insituta  za genocid i edukaciju i Bošnjačka kulturna zajednice Preporod, Sarajevo
(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku