hamburger-icon

Kliker.info

Američki borac hrvatskih korijena ponovo na krovu svijeta : Stipe Miočić nokautirao Cormiera i vratio naslov UFC prvaka

Američki borac hrvatskih korijena ponovo na krovu svijeta : Stipe Miočić nokautirao Cormiera i vratio naslov UFC prvaka

18 Avgusta
07:55 2019

Američki borac hrvatskih korijena Stipe Miočić novi je UFC prvak u teškoj kategoriji nakon što je u 4. rundi nokautirao Daniela Cormiera, koji mu je upravo i preoteo naslov prošle godine.

Cormier je od početka borbe dominirao i izgledalo je da će američko-hrvatskom borcu trebati čudo da ostane u borbi nakon njegovih napada. U prvoj rundi je 40-godišnji Cormier preselio borbu u parter i tamo žestoko izmučio i izmorio Stipu. 

Dosadašnji prvak vjerojatno je kod sudaca dobio i drugu rundu, rundu koja je bila najotvorenija i u kojoj borci gotovo da se nisu branili. Izmjenjivali su se udarci na obje strane, izgledalo je da je malo jedan borac u nokdaunu, malo drugi. 

Nakon gubitka treće runde, u kojoj je u završnici Cormier dominirao i ponovno uzdrmao Stipu, bilo je jasno da Miočića u završnici borbe spašava samo nokaut. I dočekao ga je. U četvrtoj rundi je u potpunosti promijenio taktiku, udarao je Cormiera u tijelo i nakon četvrtog-petog udarca u tijelo Cormier je posustao, a Miočić ga dokrajčio serijom udaraca u glavu. 

“Umoran sam, samo želim doma”, prvo je što je rekao novi prvak.

Ovom pobjedom Miočić je nakon godinu dana vratio naslov prvaka protiv borca koji ga je pobijedio i istaknuo kandidaturu za najvećeg borca u povijesti teške kategorije.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku