hamburger-icon

Kliker.info

Američki ambasador Eric Nelson : Direktna je veza između uspjeha jedne zemlje i kvaliteta njenog obrazovnog

Američki ambasador Eric Nelson : Direktna je veza između uspjeha jedne zemlje i kvaliteta njenog obrazovnog

07 Decembra
15:55 2020

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u BiH Eric Nelson najavio je za sutra objavljivanje rezultata TIMMS međunarodnog testa iz matematike i nauke, istaknuvši kako oni ne bi trebali biti ispolitizirani. Učenike, roditelje i prosvjetne radnike pozdravio je na bosanskom jeziku,

“Između uspjeha jedne zemlje i kvaliteta njenog obrazovnog sistema postoji direktna veza. Svaka zemlja, uključujući BiH, suočava se sa sve složenijim svijetom, pa je važno da se obrazovni sistemi stalno prilagođavaju i poboljšavaju da bi generacije koje dolaze stekle funkcionalno znanje koje im je potrebno da budu konkurentne u svijetu koji se ovako brzo mijenja.

Ovo je odlična prilika da vaš obrazovni sistem učinite onakvim kakav treba da bude, na osnovu realnih podataka. Američka vlada je vaš partner u nastojanju da pomognemo kako bio vaš obrazovni sistem bio usmjeren na budućnost BiH”, kazao je, između ostalog, Nelson u videosnimku objavljenom na Twitteru.

 
(Kliker.info-Raport)
Podijeli

Jedan komentar

  1. Sanela
    Sanela 10 Decembra, 12:54

    BiH je jedna uspesna zemlja zahvaljujuci amerikancima , a carsijski papci i izmetbegovicevi balvani islamski teroristi iz carsije su veoma obrazovani od kadsu iz amerike dobili potvrdu da su zavrsili prvi razred osnovne skole . Od silnog uspeha i obrazovanja kriminalne islamske carsijske elite nikome nije jasno zasto je narod opljackan i zasto Bosna propada .

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku