hamburger-icon

Kliker.info

Američka vlada priznala : ‘Marihuana može ubiti neke stanice raka i smanjiti ih’

Američka vlada priznala : ‘Marihuana može ubiti neke stanice raka i smanjiti ih’

10 Aprila
16:36 2015

marijuana5Američki Nacionalni institut za suzbijanje zlouporabe droga izdao je izvještaj u kojem po prvi put službeno prepoznaje potencijalne zdravstvene koristi marihuane.

Do sada je savezna vlada Sjedinjenih Američkih Država odbijala priznati da marihuana može imati ikakve zdravstvene koristi, te ju je u skladu s time smjestila u I. razred opojnih supstanci, zajedno s heroinom, LSD-om i ecstasyjem.

– Nedavna istraživanja na životinjama pokazala su da marihuana može ubiti neke stanice raka, i smanjiti veličinu drugih, stoji u izvještaju Nacionalnog instituta.

 – Dokazi iz jednog istraživanja pokazuju da ekstrakti iz cijele biljke marihuane mogu smanjiti jedan od najozbiljnijih tipova tumora mozga. Istraživanja na miševima pokazala su da ti ekstrakti, kada se koriste u paru s radijacijom, povećavaju uspješnost radijacije u ubijanju raka.

Iako su pojedine savezne države dopustile uporabu marihuane u medicinske svrhe, savezne vlasti još uvijek ju zabranjuju.Američko ministarstvo pravosuđa izdalo je priopćenje u srijedu u kojem su rekli kako neće zaustaviti pojedine države u provođenju svojih programa prodaje medicinske marihuane, ali će još uvijek progoniti korisnike.

(Kliker.info-JL)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku