hamburger-icon

Kliker.info

Amer Jerlagić : Pritisak na povratnike mora stati, a aktuelna vlast umjesto podjele fotelja mora osigurati mir u zemlji !

Amer Jerlagić : Pritisak na povratnike mora stati, a aktuelna vlast umjesto podjele fotelja mora osigurati mir u zemlji !

07 Maja
03:25 2015

Amer21–  Najoštrije osuđujem hapšenje povratnika u Srebrenici, pogotovo način na koji je to izvedeno, a koji je usmjeren prije svega na zaplašivanje povratnika.Pozivam aktuelne vlasti, a prije svega gospodu Komšića i Izetbegovića da učine sve kako bi uspostavili mir u zemlji i vratili sigurnost među povratnike i sve stanovnike u manjem bh. entitetu. Ako se ozbiljno ne pozabave aktuelnim događajima u Podrinju, situacija može izmaći kontroli i narušiti mir i stabilnost u zemlji-, ističe u saopštenju za javnost predsjednik SBiH Amer Jerlagić.

-Posljednji događaji u Zvorniku i Srebrenici moraju se najozbiljnije razmotriti i ne smiju se prepustiti neprijateljima Bosne i Hercegovine da uzimaju inicijativu dok se u Sarajevu dijele fotelje državnih kompanija. Situacija nije nimalo bezazlena. Nadam se da odgovorna gospoda iz vlasti prati pisanja medija i pumpanje situacije i dovođenje bh. patriota u defanzivan medijski položaj uz nametanje krivnje.

Sasvim je jasno da je događaj u Zvorniku najviše štete donio Bosni i Hercegovini, a oni koji je svakako ne vole koriste situaciju sa postignu zaplašivanje povratnika.

Svima je jasno da je Srebrenica posebno osjetljivo mjesto i ovakve akcije samo dodatno komplikuju situaciju. Stranka za BiH daje punu podršku načelniku opštine Srebrenica Ćamilu Durakoviću i očekuje da konkretnu pomoć smirivanju tenzija daju predsjednici, prije svega SDA i DF-a, koji bi odlaskom na teren i aktivnim djelovanjem u institucijama države mogli puno više učiniti nego što to sada čine-, navodi se u saopštenju  SBiH.

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku