hamburger-icon

Kliker.info

Ambasadorica Maureen Cormack potvrdila : Dodik ostaje nepoželjan sugovornik za američku administraciju!

Ambasadorica Maureen Cormack potvrdila : Dodik ostaje nepoželjan sugovornik za američku administraciju!

16 Maja
05:01 2015

dodododik1231Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, ostaje nepoželjan sagovornik za američku administraciju, izjavila je ambasadorica Sjedinjenih Država u Bosni i Hercegovini Maureen Cormack, dodavši da se, kao ni njeni predhodnici na toj dužnosti, s njim ne namjerava sastajati dok ne promijeni ponašanje.

“To je i dalje politika Ambasade SAD”, kazala je Cormack novinarima u Banjoj Luci, gdje je boravila u službenoj posjeti.Američka ambasadorica se sastala sa predsjednicom Vlade RS, Željkom Cvijanović, ali ne i sa Dodikom.”Spremni smo se sastati sa svima koji su spremni na konstruktivan način raditi na budućnosti BiH. Od januara kada sam došla u BiH, javni komentari predsjednika RS-a Milorada Dodika nisu bili u skladu sa pozitivnom agendom reformi i mogućnostima koje se pružaju BiH.”

“Ako se to promijeni, ja sam tu”, kazala je Cormack, dodajući kako njena zemlja striktno poštuje teritorijalni integritet BiH, a uvažava postojanje dva entiteta.

Dodik je već godinama na “crnoj listi” Američke ambasade u BiH, a bivši ambasador Patrick Moore ranije je kazao kako sa predsjednikom RS-a nema smisla razgovarati jer on, kako je rekao, naprosto ne ispunjava obećanja koja daje.

(Kliker.info-Aljazeera)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku