hamburger-icon

Kliker.info

Ambasadorica Cormack u Doboju: BiH ima mnogo potencijala, ali se mora više raditi

Ambasadorica Cormack u Doboju: BiH ima mnogo potencijala, ali se mora više raditi

22 Aprila
16:32 2015

ambasadorica22Preko 100 pripadnika Šeste pješadijske brigade Oružanih snaga BiH i 900 volontera danas su, povodom 22. aprila, Dana planete Zemlje, zajedno sa predstavnicima vlasti i stanovništvom lokalnih zajednica te američkom ambasadoricom u Bosni i Hercegovini Maureen Cormack učestvovali u čišćenju korita rijeke Bosne.

Akcija čišćenja korita rijeke Bosne  sprovedena je na više lokaliteta u općinama Doboj, Doboj Jug i Maglaj, a organizovana je od strane Ureda visokog vojnog atašea Ambasade SAD u BiH brigadira Scotta Millera. Inicijator i pokrovitelj je ambasadorica SAD-a u BiH Maureen Cormack, koja se i sama pridružila akciji čišćenja u Doboju.

2900 naših volontera danas su prave zvijezde i svi sjajno izgledaju u ovim volonterskim majicama. Ova zemlja je jako lijepa i drago mi je što smo se danas okupili da je učinimo još ljepšom. Vaša zemlja ima mnogo potencijala, ali mora se više raditi, a manje pričati. Radila sam danas sa ovim mladim ljudima koji su uložili mnogo napora čisteći danas sve smeće iz poplava”, kazala je Cormack.

Istakla je da je prolazeći kroz Zenicu vidjela i ogromne oblake dima te upozorila vlasti da zakone sprovedu u djelo,  te je građanima BiH čestitala na aktiviranju Sporazuma o stabilizaciji i  priduživanju s Evropskom unijom (EU).

Akciji su se priključili  i načelnici Doboja, Maglaja i općine Doboj Jug. Obren Petrović, načelnik Doboja, kazao je da se zajedničkim snagama može uraditi mnogo lijepih stvari. Jasminka Begić, načelnica općine Doboj Jug, istakla je da je međuopćinska suradanja neophodna i da ne smije biti upitna te je upozorila da se općine koje se svrstavaju u red malih ne smiju zapostavljati od viših nivoa vlasti.

(Kliker.info-AA)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku