hamburger-icon

Kliker.info

Ambasade SAD , Velike Britanije , Francuske, Njemačke i Italije o rušenju Vlade KS: Posvećeni smo građanima, a ne političkim strankama

Ambasade SAD , Velike Britanije , Francuske, Njemačke i Italije o rušenju Vlade KS: Posvećeni smo građanima, a ne političkim strankama

16 Decembra
15:02 2019
“U svjetlu nedavnih prijedloga političkih lidera za smjenom Vlade Kantona Sarajevo, ponavljamo da smo posvećeni građanima BiH i reformama koje će njima pomoći, a ne bilo kojoj političkoj stranci ili grupaciji”, navodi se u saopštenju pomenutih  ambasada.

Politike i političare, kažu, treba cijeniti prema načinu na koji odgovaraju na zahtjeve građana za boljim vlastima, ekonomskim reformama, borbom protiv korupcije i za poštivanjem ljudskih prava.
 
“U prethodnih 12 mjeseci uvjerili smo se da je koaliciona vlada imala jasnu i pozitivnu viziju o tome kako unaprijediti život građana. Spremni smo na saradnju sa svima koji pokažu aktivnu i jasnu predanost promjenama s ciljem bolje političke i socijalne klime širom zemlje. BiH su potrebni političari koji su dorasli zadacima sa kojima se zemlja suočava, a mi ćemo nastaviti pružati podršku onima koji su odlučni da se sa istima suoče na efikasan način”, navodi se u zajedničkom saopštenju ambasada Sjedinjenih Američkih Država, Ujedinjenog Kraljevstva, Francuske, Njemačke i Italije.

Podsjetimo, lideri Izetbegović, Radončić i Komšić dogovorili su u petak zajednički nastup na državnom i federalnom nivou vlasti, ali i u Kantonu Sarajevo.
 
(Kliker.info-Klix)
Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku