hamburger-icon

Kliker.info

Ambasada SAD: Posjeta zamjenika direktora CIA-e je dokaz podrške suverenitetu BiH

Ambasada SAD: Posjeta zamjenika direktora CIA-e je dokaz podrške suverenitetu BiH

27 Aprila
22:42 2019

Pozdravljamo posjetu zamjenika direktora CIA-e Vaughna Bishopa, koji je bio usredotočen na snažno partnerstvo između Sjedinjenih Država i BiH u borbi protiv terorizma, kriminala i korupcije, te kontinuiranu podršku Sjedinjenih Država suverenitetu i teritorijalnom integritetu BiH, poručili su iz Ambasade SAD na Twitteru.

“Jake, sposobne i i adekvatno osposobljene institucije na svim nivoima vlasti, uključujući graničnu policiju, vanjske poslove i SIPA, neophodne su kako bi građani BiH bili sigurni i sigurni. Pomoć Sjedinjenih Američkih Država daje prioritet poštovanju osnovnih sloboda, kao i saradnji između sigurnosnih institucija BiH na državnom, entitetskom i lokalnom nivou, od kojih svaka ima specifične nadležnosti”, poručili su iz Ambasade SAD.

Dodaju da je saradnja institucija unutar BiH ključna.

“Ta saradnja je ključna za uspjeh BiH u rješavanju globalnih, regionalnih i nacionalnih prijetnji. Sjedinjene Države su posvećene produbljivanju naše sigurnosne saradnje, kako bilateralno tako i kroz NATO, kako bi osigurale sigurnost za sve građane naših zemalja”, zaključili su iz Ambasade.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku