hamburger-icon

Kliker.info

Ambasada SAD o izjavi Ane Brnabić : ”Razočarani smo, genocid u Srebrenici se nikada ne smije zaboraviti i nikad se ne smije minimizirati”

Ambasada SAD o izjavi Ane Brnabić : ”Razočarani smo, genocid u Srebrenici se nikada ne smije zaboraviti i nikad se ne smije minimizirati”

16 Novembra
15:44 2018

Sjedinjenih Američkih Država bila je veoma jasna – činjenica da je genocid počinjen u Srebenici u julu 1995. je utvrđena i nepobitna, navode za TV  N1 iz Ambasade SAD u BiH.

Kako piše u pojašnjenju Ambasade, nalazi kompetentnih, višestrukih, nezavisnih, međunarodnih organizacija i sudova, završno sa presudom Međunarodnog suda za pravdu (MSP) utvrdili su da je u Srebrenici 1995. godine počinjen genocid, i to je neupitna činjenica.

‘Nikakvi pokušaji da se negira genocid ne mogu promijeniti ovu istinu. Mi smo i dalje razočarani retorikom koja dovodi u pitanje ove osnovne činjenice. Pozivamo sve da poštuju ove sudske odluke, hrabro se suoče s prošlošću i prihvate istinu, bez obzira koliko je ona bolna. Kao najveći masakar počinjen u Evropi nakon Drugog svjetskog rata i zločin protiv cjelokupnog čovječanstva, genocid u Srebrenici se nikada ne smije zaboraviti i nikad se ne smije minimizirati”, kazali su za  TV N1 iz Ambasade SAD.

Izjava je, podsjećamo, izazvala mnogo kritika u Bosni i Hercegovini, regionu i Evropi

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku