hamburger-icon

Kliker.info

Aleksansdar Vučić: Srbija više neće uzrokovati ratove u Evropi

Aleksansdar Vučić: Srbija više neće uzrokovati ratove u Evropi

05 Avgusta
06:20 2014

VuckoDW21Premijer Srbije Aleksandar Vučić za CNN je izjavio da Srbija želi da postane snažan faktor stabilnosti i sigurnosti na Balkanu ali i u cijeloj Evropi, javlja Anadolu Agency (AA). Na pitanje kako će Srbija odgovoriti na pritiske iz Evropske unije i iz Rusije u vezi sa izgradnjom  plinovoda Južni tok, Vučić je kazao da Srbija jednostavno ne želi nikakve tenzije nego, kako kaže, želi svijetlu ekonomsku budućnost za svoje građane.

“Srbija želi da bude faktor stabilnosti u regionu. Već smo razgovarali sa našim evropskim prijateljima o Južnom toku, i jasno im dali do znanja da Srbija ima svoje interese. Nikome više ne trebaju ratovi u Evropi. Želimo da budemo moderna i napredna država. Srbija želi da do 2020. godine postane članica EU-a. Srbija poštuje teritorijalni integritet Ukrajine, ali isto tako smo ovisni o plinu iz Rusije. Moramo misliti i o svojoj ekonomskoj budućnosti. Nećemo uvoditi sankcije Rusiji kao druge zemlje”, rekao je srbijanski premijer.

Napomenuo je da Srbija jednostavno više ne želi da se vraća u prošlost i da neće više stvarati nove tenzije i moguće ratove u regionu.”Znamo da je Srbin, Gavrilo Princip, izazvao Prvi svjetski rat. Srbija više neće uzrokovati ratove i želimo biti stub stabilnosti u regionu. Nećemo učestvovati ni u kakvim ratovima i sukobima. Nećemo više stvarati probleme u Evropi. Mi sada usvajamo zakone koji će nas približiti članstvu u EU. Srbija će postati ekonomski razvijena zemlja”, istakao je Vučić. (Kliker.info-AA)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku