hamburger-icon

Kliker.info

Aleksandra Pandurević : Dodik je spreman da postane veći Bosanac od Izetbegovića

Aleksandra Pandurević : Dodik je spreman da postane veći Bosanac od Izetbegovića

09 Marta
15:59 2018

Borislav Bojić se žalio da njegova porodica trpi pritiske od aktuelne vlasti Republike Srpske prije nego što je napustio SDS, izjavila je večeras u emisiji ”Puls” potpredsjednica SDS-a i šef Kluba poslanika ove stranke u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Aleksandra Pandurević.

U vrhu SDS-a nije bilo poznato da će Borislav Bojić napustiti stranku, tvrdi potpredsjednik SDS-a Aleksandra Pandurević. Ona je navela da se Bojić dugo žalio da ima probleme u Opštinskom odboru u Prijedoru, ali to nisu stvari zbog kojih bi neko napustio stranku. Istovremeno, Pandurevićeva navodi da se Bojić žalio i na pritiske iz političkog vrha Srpske.

“Žalio se Mladenu Bosiću i meni, ali ne prvi put da njegov brate ne može da dobije nikakve poslove u Srpskoj, da je prinuđen da radi u FBiH, da ne može da prođe na tenderima i da trpi posljedice zbog njega, da je progonjen od ove vlasti zato što je Boro Bojić to što jeste – jedan od simbola SDS-a”, rekla je Pandurevićeva.

SDS se, za to vrijeme suočava sa optužbama predsjednika Srpske Milorada Dodika da se radi o stranci koja nije patriotska.

„To je podjela koju Dodik pravi posljednje četiri godine. Ja ne vidim da većeg bosanca ima od njega. Treba se samo sjetiti šta je sve pričao. Sigurna sam da je sklon tome da napravi transformaciju da postane veći bosanac od Bakira Izetbegovića. Mi u SDS nemamo nikakvu krizu identiteta. Mi se za razliku od Dodika nismo naučili krstiti sa 40 godina, već smo svi kršteni sa 40 dana. Nikada nismo bili komunisti i reformisti. On je taj koji se još uvijek traži.“

A dok se političari dijele na patriote i izdajnike, Srbe i Bosance, građani žive sve teže.

“Premijerka kaže da su porasle plate, ali nije rekla koliko su troškovi života porasli. Na RTRS ne možete da vidite snimke ispred konzulata Slovenije u Banjaluci. Ko će nas sutra liječiti kada nam svi ljekari odu? Zašto nemamo citostatika? Zašto su nam uništena sva javna preduzeća? To su odgovori koje Milorad Dodik treba da da”, rekla je Pandurevićeva.

Takvim tempom Republici Srpskoj se ne piše dobro, jasna je potpredsjednica SDS-a i šefica Kluba poslanika ove strane u PD PS BiH.

(Kliker.info-BN TV)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku