hamburger-icon

Kliker.info

Aleksandar Vučić :Nećemo dozvoliti da se presuda iskoristi za napade na RS

Aleksandar Vučić :Nećemo dozvoliti da se presuda iskoristi za napade na RS

24 Marta
16:21 2016

Vucko71Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je u četvrtak onima koji presudu Radovanu Karadžiću misle iskoristiti za političke ili bilo koje napade na Republiku Srpsku, da Srbija to ne smije, ne može i neće dozvoliti.

“Srbija ima obavezu da vodi računa i o svom narodu izvan granica Srbije. Upozoravam one koji misle da današnju presudu protiv nekadašnjeg predsednika Republike Srpske iskoriste za politički ili bilo koji napad na Republiku Srpsku, da Srbija u skladu sa Dejtonskim sporazumom to ne sme, ne može i neće da dozvoli”, istaknuo je Vučić na središnjoj državnoj svečanosti obilježavanja Dana sjećanja u Varvarinu.

‘Ne damo da Srbe gaze zato što su Srbi’

Kako je istaknuo, Srbija će stati uz svoj narod i štititi njegovo pravo na opstanak, kao i pravo na postojanje i život Republike Srpske, prenosi Tanjug.

“Ne ugrožavamo nikoga, nikome nećemo da pretimo, ali nikome ne damo da Srbe gaze zato što su Srbi. Nismo ničija krpa, mi smo ponosan, nepokoran i nepokoren narod”, rekao je Vučić.

Premijer Srbije je napomenuo i da će njegova zemlja, unatoč onome što se dogodilo u prošlosti, dati sve od sebe za pomirenje i suradnju sa susjedima u regiji.

(Kliker.info-Aljazeera)

Podijeli

Jedan komentar

  1. Vidoje
    Vidoje 24 Marta, 16:31

    Vucicu, brini ti o svojem stadu srba u srbiji, a mi cemo o nasim bosanskim srbima, u bosni. Ako vole svoju zemlju Bosnu, siroka im je, ako vise vole srbiju, neka idu tamo.

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku