hamburger-icon

Kliker.info

Aleksandar Vučić nakon razgovora sa Putinom : “Region pod pritiskom, i Rusi zabrinuti”

Aleksandar Vučić nakon razgovora sa Putinom : “Region pod pritiskom, i Rusi zabrinuti”

28 Marta
08:42 2017

Velike sile ponovo odmjeravaju snagu na ovim prostorima, rekao je premijer Srbije Aleksandar Vučić.Zbog toga je sasvim logično, dodao je Vučić, što je situacija u regionu bila tema o kojoj je najduže razgovarao sa svojim domaćinom, ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, tokom poste Moskvi.

“Rekao sam da postoji opasnost i stalni pritisak i unutar mnogih zemalja pojedinačno u regionu, a takođe da nema sumnje da postoji i prisustvo različitih spoljnih faktora s različitim uticajima i različitim interesima”, rekao je Vučić za Pink televiziju, komentarišući taj razgovor.

U razgovoru s Putinom je, kaže, baš zbog takve situacije, izrazio bojazan za stabilnost u regionu.

“Srbija je neke elemente nestabilnosti uspjela da prevaziđe, Srbija je do sada, uostalom, bila najstabilnija, ali to nije garancija za budućnost”, primjetio je Vučić i dodao da upravo zato moramo mnogo da radimo da bismo bezbjednost održali.

Upitan šta je na to rekao Putin, srpski premijer kaže da je uglavnom ponovio nešto što bi bio usaglašeni stav ruskog rukvodstva po tom pitanju, a to je, dodao je, juče jasno iskazao šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

“Mislim da su veoma zabrinuti, i to bih mogao da objasnim na način da koliko zapadne sile podržavaju vladu Zaeva i albanskih partija, toliko mi se čini da ruski predsjednik nije na toj strani”, ocijenio je Vučić.

(Kliker.info-B92)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku