hamburger-icon

Kliker.info

Aleksandar Vučić : Dolazim u Sarajevo ako me pozovu

Aleksandar Vučić : Dolazim u Sarajevo ako me pozovu

17 Marta
15:09 2014

Vucko31Očuvanje stabilnosti i dobrih odnosa u regionu je politika koju ćemo nastaviti, izjavio je lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić, javlja Anadolija.On je na brifingu za strane medije u sjedištu SNS-a u Beogradu nakon apsolutne pobjede na jučerašnjim izborima istakao da će buduća vlada nastaviti sa politikom poštivanja donosa u regionu.Vučić je odgovarajući na pitanje kako će se budući rad Vlade Srbije reflektovati na region, posebno na BiH i odnose Srbije sa bh. entiteom Republikom Srpskom ponovio stav da Srbija poštuje teritorijalni integritet BiH.Najvejrovatnije budući premijer Srbije, kako je i sam Vučić potvrdio, je što se tiče odnosa Srbije i BiH rekao da Srbija ima specijalne odnose sa Republikom Srpskom (RS) ali da niti jednog trenutka nije ugrozila niti podaništavala i negativno se odnosila prema teritorijalnom integritetu i suverenitetu BiH.

„Srbija će se na tako ozbiljan i odgovoran način odnositi i u budućnosti. Ja mislim da BiH nije imala pouzdanijeg partnera od prethodne srpske vlade, a taj odnos mislimo da nastavimo i unapređujemo”, poručio je Vučić i podvukao da isto misli za ostale zemlje u okruženju.Vučić je izrazio spremnost da posjeti Sarajevo i da očekuje da ga neko pozove kao i da se riješi više problema, pogotovo ekonomskih koje dvije zemlje imaju.Budući premijer Srbije je izrazio spremnost na održavanje sjednica vlada dviju zemalja.
„Imaćemo zajedničku sednicu dveju vlada, nemamo problem da bude u Sarajevu ili Beogradu ali želim da pripremimo tu sednicu da ona donese realne rezultate. Ne da odemo u Sarajevu da se slikamo iza nekog bilborda i da kažemo dve – tri lepe reče, to je u redu, to je lepo, biće više poverenja između naših građana. Ja bih voleo da rešimo više ekonomskih problema i da vidimo da se zajednički pojavimo na trećim tržištima”, kazao je on.

Ukrajinski scenario

Odovarajući na pitanje o „ukrajinskom scenariju” rekao je da će gledati da Srbija nema taj scenario, nerede i nemire i da Srbija bude što bogatija i da „ne turamo nos u tuđe poslove i tamo gde ne možemo puno da rešimo”.„U Srbiji takvih scenarija neće biti i ja ih ne želim nigde”, istakao je Vučić i na opasku šta povodom zahtjeva za otcjepljenjem poručuje predsjedniku RS Miloradu Dodiku ponovio stav o poštovanju integriteta BiH.On je za nekoliko dana najavio susret sa Miloradom Dodikom.
Na pitanje novinara Anadolije kako će se formiranje i rad nove vlade u Srbiji reflektovati na susjedne zemlje, najprije na BiH s obzirom na česte polemike o naglasku Srbije na posebnim vezama sa jednim bh. entitetom RS Vučić je rekao:„Ne mislim da je iko iz regiona, sem iz svojih internih razloga, mogao da kaže bilo šta protiv nas. Za divno čudo u Novom Pazaru pobedila je lista Aleksandar Vučić-SNS i nije pobedila samo u Beogradu i Novom Sadu, Nišu…Ta lista je ubeljivo pobedila u Novom Pazaru gde su 81 posto Bošnjaci. Moja odgovornost prema građanima bez obzira na veru i naciju je potpuno jednaka”.Vučić je dodao i da će za građane u Novom Pazaru da radi jednako kao za one u bilo kojem drugom mjestu u Srbiji. On je izrazio očekivanje da će se Vlada Srbije ubzo formirati i pozvao sve stranke koje su ušle u parlament da uzmu ulešće u formiranju skupštineke većine. (Kliker.info-AA)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku