hamburger-icon

Kliker.info

Aleksandar Trifunović: U odnosu Vučića i Dodika nema ni morala ni obaveze

Aleksandar Trifunović: U odnosu Vučića i Dodika nema ni morala ni obaveze

27 Augusta
02:40 2020

Za posljednji broj beogradskog Vremena dao sam izjavu za odlični tekst Vukašina Obradovića pod naslovom “Najbolji prijatelj svih srpskih predsednika”, koji, pogađate, govori o Miloradu Dodiku. 

Otprilike o odnosu Vučića i njega, Srbije i Srpske, rekao sam ovo: 

Poznati evropski novinar mi je onomad za ručkom u Banjaluci rekao da mu je Vučić izjavio off the record da nije tajna da nema dobre odnose sa Dodikom, i da je sa njim dobar samo jer se podrazumijeva dobar odnos sa liderima RS. Imam osjećaj da se Vučić u tim sastancima sa predstavnicima međunarodne zajednice i dalje tako referira, da je odnos sa Dodikom nešto što se mora. Sa druge strane, njemu dobar odnos sa Dodikom u javnosti više treba, prije svega za dodvoravanje desnijem biračkom tijelu, jer Dodikove političke poruke trenutno su više ili jednako desno nego što su to bile političke poruke koje je Vučić slao onomad kao funkcioner Šešeljeve Radikalne stranke, kad ga je Dodikova policija tjerala, sve sa Nikolićem i Šešeljem, iz Hotela Bosna u Banjaluci. Sa druge strane, Dodik i bez Vučića gotovo potpuno kontroliše javni, politički i ekonomski život u Srpskoj, iako Vučića protokolarno zove na završne predizborne skupove, on mu ne treba za izborni rezultat.

Razlaz između Vučića i Dodika, prateći Dodikov odnos sa dosadašnjim srpskim predsjednicima, je neminovan, a definitivno će povod biti rješenje kosovskog pitanja i koja će biti cijena koju će zbog Vučićeve odluke politički platiti Srbi koji žive u Bosni i Hercegovini. Vučić se ponaša sa te strane dosljedno kao i sve srpske vođe do sada, Srbi iz Bosne su graničari, međaši političkih interesa Srbija vijekovima unazad, oni koji zbog talova Srbije uvijek izvuku deblji kraj.

Podsjećam da je Srbija presudu Međunarodnog suda pravde u tužbi BiH protiv Srbije, u kojoj je Republika Srpska proglašena odgovornom za genocid u Srebrenici, tretirala kao svoju pobjedu, jer je tom presudom oslobođena odgovornosti za rat u BiH. 

Mislim da i taj prekid savezništva iz koristi u budućnosti odgovara i jednom i drugom, jer Dodiku neće odgovarati da ima dobre odnose sa nekim ko je priznao Kosovo, a ni Vučiću neko ko bi takvo rješenje koristio za Srpsku, što Dodik često pominje, tako da je taj trenutak sve bliži, a posljedice tog razlaza najviše će da plati, ko drugi nego ovaj narod…

Nikad tu nije bilo nikavog morala ni obaveza.

Aleksandar Trifunović (Buka)

Podijeli

3 0 komentara

 1. FAJTER
  FAJTER 29 Augusta, 12:21

  E MOJ TRIFUNOVIĆU KOJI SI TI MORON I GLUPAK:
  1.SRBIJA NEĆE NIKAD PRIZNATI KOSOVO JER TO VUČIĆ NESMIJE SVE I DA HOĆE A NEĆE.
  2.NEMA DESNIH I LIJEVIH PO PITANJU KOSOVA, SAMO ČASNI SRBI I VAS ŠAKA IZDAJNIKA ALI STE NEBITNI IAKO STE HISTERIČNO PREGLASNI.
  3.O SUDBINI SRPSKOG NARODA TREBA I ODLUČIVAĆE CIJELI SRPSKI NAROD JER JE ON STVORIO JUGOSLAVIJU I ON ĆE BAREM O SVOJOJ SUDBINI ODLUČIVATI .SRPSKI NAROD NA TO IMA PRAVO POŠTO JE JEDINI ON IMAO DRŽAVU PRIJE JUGOSLAVIJE.TU GOVORIM I O CRNOJ GORI KOJA JE IMALA DRŽAVU KOJA JE ISTO BILA SRPSKA A BIĆE I POSLIJE 30-og AVGUSTA.TO MU JE GARANTOVAO I USTAV IZ 1974-e,SAMO GA GLUPI SLOBO NIJE ISKORISTIO A MORAO JE I TREBAO JE.TAKO BI SE IZBJEGAO RAT I NEBI SRPSKI NAROD MORAO PO TREČI PUT U DVADESETOM VIJEKU NDA SE MRCVARI I JEBE SA NOVONASTALIM NEZRELIM I SRBOMRZAČKIM NACIJAMA U POKUŠAJU KOJE SU NASTALE OD SRPSKOG OTPADA KAO ŠTO SI TI I TEBI SLIČNI.GOVORITI O VOĐAMA PERSONALNO JE POSEBNA VRSTA NEZNANJA I IDIOTLUKA I POKAZATELJ KOLIKO STE TI I TAKV KAO TI SKUČENII I PROSTO REČENO ĆORAVI.LAKO JE TO DOKAZATI JER JE BIO MILOŠEVIĆ I KARADŽIĆ,PA ĐINĐIĆ I SDS PA KOŠTUNJICA I DODIK PA VUČIĆ I DODIK.GLUPANE VOĐE PROLAZE A NAROD OSTAJE I ISTORIJSKI PROCESI IDU SVOJIM TOKOM.TO NESVATAŠ TI I SARAJEVSKA ČARŠIJA KOJA JE NAUČILA KAD SE POTURČILA DA DOBIJE SVE ALI NE BORBOM VEĆ DA IM SE DA I DA SE TO PODRAZUMIJEVA.DOKAZ ZA TO JE DA SU UVIJEK STAJALI NA POGREŠNU STRANU(Turska Imperija koja je propadala;AustroUgarska;Hitlerova NJemačka i njen produkt NDH)-TO NISAM REKAO JA VEĆ ZUKORLIĆ KOJI JE GOVORIO O PODANIČKOM MENTALITETU NJIHOVOM(pogledaj umisiju Ćirilica i duel Šešelj- Zukorlić) KOJA JE INAČE BILA VRLO PRISTOJNA I NA AKADEMSKOM NIVOU.TAKVA JE BILA JER SU DVA ZNALCA DISKUTOVALA A NE LEVATI KAO TI I SLIČNI TEBI.
  VI TRIFUNOVIĆI STE ČUDNA SORTA ILI IZDAJNIKA ILI NEPOPRAVLJIVIH LEVATA I GLUPAKA.PRVO VLADIMIR TRIFUNOVIĆ KOJI JE PREDAO CJELOKUPAN VARAŽDINSKI KORPUS USTAŠAMA U VARAŽDINU,PA NAVIKANI PROFESOR BEZBJEDNOSTI I VELIKI RUSOFOB DARKO TRIFUNOVIĆ,INAČE NOSAČ LOKATORA ZA NATO PAKT U BOMBARDOVANJU SRBIJE 1999-e KOJI JE ZBOG TOGA I PRIVOĐEN U BEOGRADU I TI KOJI MISLI DA ĆE SA SVOJIM FILANTROPSKIM STAVOVIMA I NEUTRALNIM STAVOVIMA ČUVATI SRBE.E MOJ GLUPSONE GRDNO SE VARAŠ JER SA SARAJEVSKIM ČARŠIJAŠIMA I PROPALIM BEGOVATOM NEMA ULIJEPO JER ON I TO NEĆE.SA NJIMA SAMO OŠTRO JER ONI NEZNAJU DRUGAČIJE,DOK IM NEUZVRATIŠ ŽESTOKO SPREMNI SU BESKRAJNO DA MALTRETIRAJU I PROVOCIRAJU A KAD DOBIJU PO NOSU ONDA JAUČU I TRAŽE ZAŠTITRU OD JAČIH.
  TRIFUNOVIĆU MNOGO SI JADAN KAD SE DODVORAVAŠ ONIMA KOJI JEDNAKO MRZE I TEBE I MENE SAMO SE TEBI KEZE DOK RADIŠ ZA NJIH DALI SVJESNO ILI NESVJESNO TO NIJE BITNO

  Odgovori
 2. ISTINA POBIJA LAZ
  ISTINA POBIJA LAZ 29 Augusta, 14:42

  BOSANSKI SRBI TREBAJU KONACNO DA SHVATE DA IM JE JEDINA DRZAVA BOSNA I HERCEGOVINA I DA SU TU NAJSIGURNIJI ZA SVOJU BUDUCNOST. SVE DOK BOSANSKI SRBI BUDU MISLILI DA IM JE SRBIJA JEDINA DRZAVA A ZIVJELI U BOSNI SVE CE VISE PROPADATI I NESTAJATI. PRIHVATITE SE LJUDI SVOJE JEDINE DRZAVE BOSNE I VASA BUDUCNOST CE BITI OBEZBJEDJENA I OSIGURANA.

  Odgovori
 3. FAJTER
  FAJTER 30 Augusta, 00:05

  JEST KAO RAJE ALI TO NEĆE DA MOŽE ISTINITI.

  Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku