hamburger-icon

Kliker.info

Aleksandar Trifunović : Milorade, pokušavam da te shvatim

Aleksandar Trifunović : Milorade, pokušavam da te shvatim

29 Avgusta
06:45 2016

Dodik-Trifunovic2Pokušavam da te shvatim Milorade , a u sjenci informacije da se prezadužena RS zadužuje ovih dana za još 20 miliona maraka. Dakle, otvaraš predstavništvo RS u Beču a Ambasadora Austrije, prvog te zemlje u BiH,  zemlje koja je najveći investitor u BiH, nazivaš smotanim i špijunom.

Ulažeš u lobiranje za RS u Ameriku milione dolara, skoro kao Kuvajt, a Ambasadore Amerike , one iste koja te dovela na vlast, vrijeđaš i pokušavaš poniziti na svakom koraku.

Britanskog, jednog od rijetkih Ambasadora koji još ima strpljenja da sluša tvoje monologe, prozivaš jalijaškim otvorenim pismom. Organizuješ besmisleni i skupi referendum koji je kontra Dejtonskog sporazuma, sporazuma u koji se kuneš i smatraš ga svetinjom.

Svađaš se sa gotovo svim potpisnicima postojanja tog istog Dejtonskog sporazuma nudeći svako malo svoje tumačenje sporazuma onako kako tebi odgovara.

Ja razumijem da si ti spreman da razguliš odavde i da sve radiš na tome da te neko otjera, a da onda u svojoj vili na Dedinju pišeš memoare o svom herojstvu, krcajući u miru svoju milionsku imovinu, uživajući u unucima svoje djece, koju si kad su postali punoljetni napravio milionerima.

Ali vidiš i sam, nikom se više ne igra s tobom. Vučić samo gleda šta može da dobije prodajom akcija “nemirna RS” koju on smiruje, cijena je svaki put sve manja, a Srbija ima sve više svojh problema.

Oni koji mogu razguljuju odavde bez razmišljanja. Odlaze najbolji. Uspio si da za ovih svojih deset godina uništiš nadu da će ovdje za idućih dvadeset biti bolje.

Svojim poslednjim nepromišljenim izjavama, sa više njih dnevno, ideš na to da zavadiš ovo malo jada što je ostalo sa cijelim svijetom, mašući imaginarnom podrškom Rusije koja neće ni tvoje jabuke, a kamo li da zbog tebe i RS otvara još jedan politički front.

Ne mogu da te razumijem, kao što ne mogu da razumijem svu tu silnu virtuelnu i zemaljsku pamet, taj nadobudni intelekt, univerzitetski posebno, koji mudro ćuti nadajući se da će već neko da te umiri, da ćeš se sam smiriti i zapjevati bezazleno, ti Baja Veliki sa Bajom Malim pod šatorom, onu tvoju staru .. Ne može nam niko… ali zajebi, stvari su otišle predaleko, toliko da te moram podsjetiti na riječi onog kog ne voliš, Milorada Dodika iz 2002 kod mene u emisji BUKA, a tada je vidiš Milorad Dodik rekao …

“ljudi se danas ne zanimaju za politiku i tolerišu svakojake budale, misleći da ih se to kako vode politiku ne dotiče ali kad završe sutra opet u nekom rovu na ratištu, pitaće se otkud ja ovdje ”

Aleksandar Trifunović (Buka)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku