hamburger-icon

Kliker.info

Aktuelno pitanje još bez odgovora : Ko je čovjek iz SDA koji “smješta” Radončiću?

Aktuelno pitanje još bez odgovora : Ko je čovjek iz SDA koji “smješta” Radončiću?

05 Marta
22:58 2016

sjena3Fahrudinu Radončiću je ponovo određen pritvor, a i ovoga puta, kao i prošlog kada je prvi put uhapšen optužuje grupu moćnika da su mu smjestili slučaj. Bakir Izetbegović ne zna o kome i o čemu se radi, a iz obje koalicione stranke, SDA i SBB-a, tvrde da je koalicija i dalje stabilna.

Ko je čovjek iz SDA kojeg Radončić optužuje da mu smješta i da želi voditi dvije stranke? Za sada niko ne zna, čak ni lideri i zamjenici lidera koalicionih SDA i SBB. Radončić ostaje u pritvoru, a enigma ostaje.

Izetbegović i Radončić jesu za jačanje koalicije, uprkos svim dešavanjima proteklih mjesec dana, ali Radončić nešto zna što za sada vješto u tajnosti drži, namjerno ili ne.

Nedavno se špekulisalo o tome kako je njegovo hapšenje osveta zbog navodnog kompromisa između SDA i SBB-a da Radončić bude zajednički kandidat na idućim izborima za člana Predsjedništva BiH, mada je Izetbegović za N1 negirao te navode. Već tada su se osjetile tenzije unutar SDA, a neki visokopozicionirani članovi su i javno iznijeli svoje negodovanje.

“Javno pitam sadašnje rukovodstvo SDA je li to istina, a sve članove SDA pitam očekuje li od svoje, najjače političke snage u državi, da najvažnije mjesto u državi prepusti predsjedniku SBB-a”, upitao je ranije Šemsudin Mehmedović predstavnik SDA u PD PSBiH.

Kakav god dogovor postojao ili ne postojao između lidera dvije stranke i užeg rukovostva, Radončić za sada ostaje po drugi put u pritvoru, nakon što je pekršio mjere zabrane koje mu je odredio Sud BiH nakon puštanja iz jednomjesečnog pritvora.

“Mi, dakle govorim o odbrani, nismo dobili rješenje Suda o određivanju pritvora. Pretpostavljam da ćemo to rješenje zaprimiti u ponedjeljak. Odbrana je planirala poslati žalbu u utorak”, otkriva Radončićev advokat Asim Crnalić.

Uže rukovodstvo Saveza za bolju budućnost je danas zasjedalo, bez prisutnosti javnosti, a naknadno će odlučiti kada će izaći sa jasnijim stavom.

“Poručujemo porodično-kriminalnim strukturama u vlasti da će njihovi pokušaji keljmendizacije SBB-a naići na odlučan i beskompromisan odgovor. SBB će stoga iskoristiti sve pravne, demokratske instrumente i mehanizme političke borbe da se suprotstavi pokušajima da BiH bude talac privatnih interesa šačice “moćnika” kojima je jedini cilj da potpuno potčine i bošnjački narod i ovu državu”, saopšteno je jučer iz ove stranke nakon što se saznalo da je Radončić vraćen u pritvor.

(Kliker.info-N1)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku