hamburger-icon

Kliker.info

Akcija SIPE u Tuzli : Pomoćnik ministra Bahir Imamović uhapšen zbog mita

Akcija SIPE u Tuzli : Pomoćnik ministra Bahir Imamović uhapšen zbog mita

07 Maja
14:14 2015

Bahir111Pripadnici bh. Državne agencije za istrage i zaštitzu  (SIPA) uhapsili su danas Bahira Imamovića, pomoćnika ministra industrije, energetike i rudarstva u Vladi Tuzlanskog kantona zbog primanja mita.Imamović je lišen slobode prilikom primopredaje dara u iznosu 10.000 KM (5.000 eura), od ukupno 30.000 KM (15.000 eura), koje je trebao uzeti od dužnosnika kompanije Tuzla-kvarc d.o.o. Tuzla, saopšteno je iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

“Osumnjičeni je tražio navedeni iznos kako bi, kao pomoćnik ministra, zloupotrijebio ovlasti i proveo proceduru u kojoj bi navedenom poduzeću omogućio koncesiju za eksploataciju kvarcnog pijeska na području Tuzlanskog kantona”, navodi se u saopštenju.

Dobijanje koncesije

Iz Tužilaštva dodaju kako je Imamović “u više navrata realizirao kontakte sa predstavnikom poduzeća, od kojeg je tražio da podigne kredit u iznosu od 30.000 KM i da novac osumnjičenom, kako bi zauzvrat bila neometano realizirana procedura za dobijanje koncesije”.

“Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine ima nulti stupanj tolerancije prema korupciji i najavilo je odlučnu borbu protiv svih oblika koruptivnih kaznenih djela, naročito onih koja uključuju zlouporabu službenog položaja za ostvarivanje nezakonite imovinske koristi”, dodaje se.Tužilaštvo  Bosne i Hercegovine najavljuje kako će ovakve akcije biti realizirane u budućnosti “u pravcu uspostave vladavine prava i odlučne borbe protiv korupcije u BiH”.

(Kliker.info-agencije)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku