hamburger-icon

Kliker.info

Akcija „Sailor“ : Uhapšeno više osoba zbog lažnog prikazivanja šteta u poplavama(Video)

Akcija „Sailor“ : Uhapšeno više osoba zbog lažnog prikazivanja šteta u poplavama(Video)

30 Juna
14:18 2014

sipa12Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ u akciji kodnog naziva “Sejlor” su na području Banjaluke i Mostara lišili slobode četiri lica osumnjičena za organizovani kriminal.Riječ je o licima čiji su inicijali M.M, Ž.Đ, D.T. i D.M, a akcija na području ova dva grada počela je sinoć.Iz Sipe je saopšteno da su ova lica osumnjičena za krivična djela u vezi sa poreskom utajom ili prevarom, carinskom prevarom, protivzakonitim posredovanjem i zloupotrebom položaja ili ovlaštenja.

Ova lica osumnjičena su da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe, iskoristivši stanje prirodne nesreće u BiH, vršila malverzacije prilikom izrade spiskova o oštećenju robe u pojedinim firmama, tako što su falsifikovala i sačinjavala lažnu dokumentaciju da bi prikazala veću štetu nego što jeste radi izbjegavanja plaćanja PDV obaveza, a sve s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi.U okviru akcije “Sejlor” pretreseni su objekti na šest lokacija s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Pretresi objekata kojima je obuhvaćeno više pravnih lica nastavljaju se i danas.Aktivnosti u okviru ove akcije provode se po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH.Lica lišena slobode privedena su u službene prostorije Sipe u Banjaluci, gdje se nad njima vrši kriminalistička obrada, nakon čega će se, shodno uputama nadležnog tužioca Tužilaštva BiH, odlučiti o njihovom daljem statusu.Aktivnosti na ovom predmetu se nastavljaju, a o rezultatima javnost će biti naknadno informisana.

U akciji Sailor uhapšen Dragan Talić,direktor Sektor sekjuritija.SIPA je sinoć u Banjaluci privela Dragana Talića, direktora Sektor Sekjuritija. Osim njega, SIPA je uhapsila i Miloša Mulutinovića.U akciji SIPA-e kako je potvrđeno “Dnevnom avazu” iz Izvora bliskih istragi osim Dragana Talića i Miloša Milutinovća uhapšeni su i Željko Đekić iz Banja Luke te Domagoj Marić iz Mostara.U ovoj akciji priveden je i Ivan Petonjić, inspektor UIO BiH.Hapšenje je izvršeno u okviru akcije “Sailor”. Prema nezvaničnim saznanjima, akcija je usmjerena na suzbijanje organizovanog kriminala, poreske utaje, carinske prevare i zloupotrebe službenog položaja.Aktivnosti se sprovode po naredbi Suda i Tužilaštva BiH. (Kliker.info-agencije)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku