hamburger-icon

Kliker.info

Akcija “Ruben” : MUP RS izvršio pretrese na 32 lokacije, više osoba na kriminalističkoj obradi

Akcija “Ruben” : MUP RS izvršio pretrese na 32 lokacije, više osoba na kriminalističkoj obradi

06 Maja
16:22 2015

Ruben11Milan Salamadija, porparol MUP-a RS-a, o akciji nije davao detaljnije informacije. Potvrđeno je da akcija izvedena na 32 lokacije, odnosno na širem podrušku tog bh. entiteta, što uključuje Banju Luku, Bosanski Novi, Prijedor, Prnjavor, Bijeljinu…

U prostorijama MUP-a RS-a je više osoba na kriminalističkoj obradi. Entitetska policija je oduzetla i određenu količinu oružja, municije, pancira i propagnadnog materijala koji se, kako je navedeno, koristi za vrbovanje građana BiH za odlazak na strana ratišta.

U MUP-u RS-a kažu kako će sutra biti održana konferencija za medije kojoj će prisustvovati direktor Policije RS Gojko Vasić i ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač, koji će saopćiti više informacija.

Ne dajući više informacija, Salamadija je naveo da se saslušavaju osobe koje se dovode u vezu sa krivičnim djelom terorizam te o osobama koje se dovode u vezu s vrbovanjem državljana BiH za odlazak na sirijsko ratište.

Postoji osnovana sumnja da su osobe privedene danas u Republici Srpskoj u okviru policijske akcije pod nazivom “Ruben” nabavljale oružje i eksploziv s ciljem izvođenja terorističkih akata na institucije ovog entiteta i njihove predstavnike, saopšteno je iz Specijalnog tužilaštva Republike Srpske, prenosi Anadolu Agency.

(Kliker.info-Faktor)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku