hamburger-icon

Kliker.info

Akcija Federalne uprave policije : U Bihaću uhapšen Hamdija Lipovača! (Video)

Akcija Federalne uprave policije : U Bihaću uhapšen Hamdija Lipovača! (Video)

17 Decembra
12:32 2014

HamdijaL21Pripadnici Federalne uprave policije uhapsili su premijera u tehničkom mandatu Unsko-sanskog kantona Hamdiju Lipovaču.Tužilaštvo Unsko-sanskog kantona slobode lišenog kantonalnog premijera u tehničkom mandatu Hamdiju Lipovaču, tereti za zloupotrebu službenog položaja, prenosi Anadolu Agency (AA).Kako je za AA rekao portparol kantonalnog tužilaštva Adnan Tulić, Lipovača se tereti za zloupotrebu službenog položaja i ovlaštenja, a slobode je lišen u akciji pripadnika Federalne uprave policije (FUP).

Hamdija Lipovača uhapšen je jutros u Bihaću u porodičnoj kući u bihaćkom naselju Midžića mahala nakon čega je u pratnji policije doveden u zgradu kantonalne vlade gdje je u toku pretres službenih prostorija.Policija vrši pretrese na više lokacija na području Bihaća, potvrdio je za AA portparol kantonalnog MUP-a Ale Šiljdedić.Šiljdedić je rekao kako Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, odnosno lokalna policija nije učestvovala u akciji lišenja slobode Hamdije Lipovače te da je slučaj u nadležnosti FUP-a.”Mi nismo uključeni u operaciju tako da ne znamo pojedinosti, ali možemo potvrditi da je informacija tačna”, rekao je Šiljdedić.

Ko je Hamdija Lipovača?

Hamdija Lipovača je rođen 20. decembra 1976. godine u Bihaću, gdje živi sa suprugom Jasminom i tri kćerke Farah Azzom, Amber Zaharom i Dalal Amani.Osnovnu školu i gimanziju završio je u rodnom Bihaću.Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Sarajevu 2000., magistrirao na američkom Univesity of Connecticut a doktorirao 2010. na Pravnom fakultetu u Bihaću.

Član je Socijaldemokratske partije (SDP) od 1998. godine i predsjednik je njenog Kantonalnog odbora u USK.Od 2000. do 2004. radio je kao asistent i viši asistent na Pravnom fakultetu u Bihaću. Izabran je 2000. u Opštinsko vijeće Bihać, ali iste godine odlazi na studij u SAD i napušta mjesto vijećnika.Dvije godine poslije vraća se u rodni grad i osvaja mjesto poslanika u Skupštini Unsko-sanskog kantona.

Fakultet napušta 2004. godine kada je izabran za načelnika opštine Bihać. Na tom će poslu ostati narednih šest godina.Osvojio je mjesto u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH 2010. godine, ali mandat nije prihvatio jer je imenovan za premijera Unsko-sanskog kantona.Lipovača na proteklim izborima nije dobio podršku građana za Predstavnički dom. (Kliker.ibnfo-NN)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku