hamburger-icon

Kliker.info

Akademik Kukić o preliminarnim rezultatima izbora : Mostarci ponovo stali uz svoje „nacionalne usrećitelje“

Akademik Kukić o preliminarnim rezultatima izbora : Mostarci ponovo stali uz svoje „nacionalne usrećitelje“

21 Decembra
12:30 2020

U autorkom tekstu za Radiosarajevo akademik Slavo Kukić je ustvrdio da će Mostar i nakon posljednjih izbora nastaviti putem kojim je i do sada vozio. Putem koji su trasirali „zaštitnici“ hrvatskih i bošnjačkih, ovaj put i srpskih nacionalnih interesa, a to je prema Kukiću , rezultat koji je izvan zdrave pameti. 

“Mostarci su, prije svega, imali „tovar“ razloga da masovno iziđu na izbore, kao nikada do sada, i da leđa okrenu onima koji su ih „uzjahali“ posljednjih četvrt stoljeća. Jer, oni su im, počnimo s tim, prethodnih 12 godina uskratili jedno od temeljnih građanskih i ljudskih prava – da biraju i da budu birani u mostarsko Gradsko vijeće.”

No, to nije sve, kaže Kukić. “Prethodnih 12 godina ti isti su im sustavno uništavali i ono malo temelja na kojima su mogli graditi nadu u mogućnost života u svome gradu. Uništili su im Aluminij i sve druge gospodarske mostarske simbole, bez posla ostavili nove hiljade mostarskog svijeta, na put s kartom u jednom smjeru prema kojekakvim svjetskim destinacijama uputili i staro i mlado – o kriminalu, o kojem prosječni Mostarac svakodnevno zbori da se i ne govori.

Mnogi su, potom, očekivali da bi Mostarci mogli biti motivirani i onim što se dogodilo u svim drugim većim bosanskohercegovačkim gradovima – u kojima su „borci“ za bošnjačku i srpsku stvar, oni koji su koncentrirani oko glavnih nacionalnih osi, Milu i Bakira, bukvalno pometeni. Jer, to je bio dokaz da zbacivanje njihova „jarma“, ističe akademik Kukić :.

(Kliker.info)

Podijeli

Jedan komentar

  1. FAJTER
    FAJTER 21 Decembra, 23:23

    KIKIĆU TI SVAKI PUT POGODIŠ KO PRSTOM U GOVNO.ZNAČI DA SI OBIČNA DILEJA.MOŽDA SU TREBALI BIRATI TAKVE KAO TI PA BI ONDA TEK NAJEBALI.ZAŠUTI ČOVJEČE.

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku