hamburger-icon

Kliker.info

Afera podmićivanje : Žurnal objavio video susreta Tegeltije, Aleševića i Pandže (VIDEO)

Afera podmićivanje : Žurnal objavio video susreta Tegeltije, Aleševića i Pandže (VIDEO)

23 Maja
15:08 2019

Portal Žurnal, koji je iznio optužbe na račun predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH Milana Tegeltije u vezi korupcijske afere u predmetu “Nermin Alešević”, objavio je video snimak na kojem Tegeltija sjedi za stolom sa Aleševićem i inspektorom SIPA-e Markom Pandžom. 

“Mića, ono što smo pričali, drug”, reći će inspektor Marko Pandža nakon što je za Tegeltijin sto, po prethodnom dogovoru sa predsjednikom VSTV-a, doveo Nermina Aleševića, da popričaju o pojedinačnom predmetu o kojem članovi VSTV-a ne mogu razgovarati.

“Nermine, sjedi”, kazat će Tegeltija, a onda će upitati Aleševića šta ima kod Dalide.

Pola sata kasnije, nakon što je Tegeltija upoznat o pojedinačnom predmetu i nakon što je dao upute Aleševiću da Marku iz SIPA-e proslijedi broj pojedinačnog predmeta o kojem članovi VSTV-a ne smiju da govore, Mića je kazao: “Ti ćeš meni sve to dostaviti, pa ću ja vidjeti s Dalidom”. Onda je šef bh. pravosuđa izašao iz kafane u kojoj su ostali biznismen Alešević i posrednik Pandža.

“Slušaj druže, moja je uloga ovdje najnezahvalnija”, kazat će Pandža prije nego će započeti proces potkivanja.

Alešević je izbrojao do dvadeset, predao dvije hiljade maraka inspektoru Pandži, a ovaj je obećao da će, po dogovoru, prebaciti njemu, tj. Mići. I, da, bila je to treća rata u nizu.

“On će to završiti”, kazao je Pandža.

 

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku