hamburger-icon

Kliker.info

“Afera Ploče”: Ministarstvo energije FBiH danas dobiva dokumentaciju

“Afera Ploče”: Ministarstvo energije FBiH danas dobiva dokumentaciju

23 Avgusta
15:00 2007

Smijenjeni predsjednik Uprave «Naftnih terminala Federacije BiH» u Pločama Josip Tomić potvrdio je za «Dnevni avaz» da će danas Federalnom ministarstvu energije, industrije i rudarstva biti dostavljena sva dokumentacija vezana za poslovanje ovog preduzeća. Sekretar  ministarstva Stipo Buljan  tu spomenutu dokumentaciju zatražilo nakon optužbi direktora BH Terminala Zijada Džamića da je Tomić  više od dva miliona američkih dolara iz kredita koji je bio namijenjen za NTF.

– Ministarstvu ću dostaviti ugovore o zaduženju, odluke Nadzornog odobora NTF-a, 31 ugovor između partnera NTF-a, kao i njihove račune, te financijske kartice iz kojih će biti vidljivo kako su trošena sredstva iz kredita za Terminale – rekao nam je Tomić.

On  je potvrdio da će dokumentacija biti predmet analize Financijske policije F BiH, a moguće i nezavisne revizorske kuće koju će angažirati ministarstvo energije, industrije i rudarstva. – Nakon analize spomenute dokumentacije, a ja vjerujem da ona može biti obavljena i za nekoliko dana, bit će sasvim jasno ko je lopov i da li stoje optužbe zbog kojih sam potpuno neosnovano smijenjen – rekao je Tomić.

(Avaz)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku