hamburger-icon

Kliker.info

ADIO PAMETI: Funkcioneri SDA mentalno bolesnim osobama u Fojnici poklonili televizor i poželjeli sreću u 2014. (izbornoj) godini

ADIO PAMETI: Funkcioneri SDA mentalno bolesnim osobama u Fojnici poklonili televizor i poželjeli sreću u 2014. (izbornoj) godini

20 Januara
01:02 2014
Foto; SDA

Foto: SDA

Autor: Kliker.info

Da prilike u Bosni i Hercegovini sve više podsjećaju na scene iz filma ”Let iznad kukavičjeg gnijezda”, potvrđuje i informacija koje nedavno gotovo slavodobitno plasirana iz Stranke demokratske akcije (SDA).

Naime, potpredsjednik i generalni sekretar SDA  Sadik Ahmetović i Amir Zukić posjetili J. U. Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica „Drin“ u Fojnici, gdje su, uz široke osmjehe, ovom prilikom uručili su Zavodu TV prijemnik ”kao simboličan novogodišnji poklon”.

„Ovim skromnim humanim gestom smo željeli obradovati mališane Zavoda Drin, te im bar malo uljepšati početak Nove godine.  Štićenicima Zavoda kao i menadžmentu ove ustanove poželjeli smo sretnu i uspješnu Novu godine, te da im bude bolja od prethodne.  Dužnost nam je pomagati, a pogotovo osobe sa posebnim potrebama“, istakao je Zukić, prenio je porta SDA.

Predstavnici Zavoda su se zahvalili potpredsjedniku i generalnom sekretaru na podršci, te ”izrazili uvjerenje da će se suradnja između SDA i ove javne ustanove nastaviti i u budućnosti”!

Dužnost društva i vlasti, čiji je SDA dio u Federaciji BiH, ali i u Srednjobosanskom kantonu, jeste da bolesnim osobama osiguraju adekvatnu brigu i njegu i da im život učine podnošljivim, a ne da u vezi s tim funkcioneri ahmetovićevsko-zukićevskog tipa prave jeftine i gotovo ponižavajuće predstave, uz ”široke osmijehe”.

Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica “Drin” Fojnica je ustanova  od posebnog društvenog interesa u oblasti socijalne zaštite, osnovana 1955. godine. Djelatnost Zavoda podrazumjava  socijalno i zdravstveno zbrinjavanje, osposobljavanje za život i rad prema preostalim sposobnostima, edukaciju i rehabilitaciju, očuvanje ranije stečenih navika, zadovoljavanje kulturnih i socijalnih potreba osoba s posebnim potrebama umjerene, teže i teške mentalne retardacije i psihijatrijskih bolesnika nad kojima je završeno bolničko liječenje.

Trenutno brojno stanje u Zavodu je 520 korisnika svih uzrasta.

”Iskorištavanjem preostalih radnih sposobnosti i humanim odnosom prema korisnicima, stvaramo im bolje uslove života i rada, razvijamo im osjećaj vlastite vrijednosti ličnosti i pripadnosti grupi”, navode iz Zavoda.

Podijeli

Jedan komentar

  1. Fara
    Fara 21 Januara, 11:36

    Da je vas crveni kmer Zlagumdzija dao ovaj Tv. Napravili biste slavodobitnika od toga cina. Jadni ste braco komunisti, posebno ovaj sto ovo napisa!

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku