hamburger-icon

Kliker.info

25. novembar : Čestitke povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine

25. novembar : Čestitke povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine

25 Novembra
07:17 2008

 Želim da ovaj praznik obilježimo dostojanstveno, prisjećajući se svih onih koji su ugradili svoje živote u temelje naše države BiH. Zadatak svih nas koji volimo ovu državu, koji pamtimo žrtve koje su pale za njenu slobodu, nezavisnost i suverenitet, jeste da izgradimo modernu, multietničku i multikulturalnu državu po mjeri svih njenih građana, bez diskriminacije po bilo kojem osnovu, kaže se u čestitki člana Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića upućenoj građanima BiH povodom 25. novembra, Dana državnosti BiH.

Svim građanima u zemlji i inostranstvu upućujem iskrene čestitke povodom našeg najvećeg praznika. Još prije 65 godina narodi BiH su kroz svoje političke predstavnike na Prvom zasjedanju ZAVNOBiH-a istakli da hoće ono što je i nama danas potrebno, a to je ona Bosna i Hercegovina u kojoj je garantovana potpuna jednakost i ravnopravnost svih njenih građana, odnosno, pripadnika svih naroda. U budućnosti ćemo zajedno pokazati da i mi to možemo i da su tolerancija i zajednički život jedini ispravan put za sve nas u našoj BiH u kojoj je raznolikost oduvijek predstavljala vrijednost, a ne nedostatak. Ovaj historijski datum, 25. novembar, obavezuje sve nas, Bosance i Hercegovce, da damo puni doprinos u izgradnji i jačanju naše države BiH. Još jednom, svim Bosancima i Hercegovcima sretan Dan državnosti BiH, stoji u čestitki člana Predsjedništva BiH Željka Komšića.


Obilježavajući 25. novembar prisjećamo se naše bogate dugogodišnje historije kroz koju smo uspjeli sačuvati državnost Bosne i Hercegovine, jednako otvorenu za sve njene narode i građane. Danas imamo historijsku priliku da izgradimo njenu evropsku budućnost. U uvjerenju da ćemo, zajedničkim radom i zalaganjem, istrajati na tom putu, čestitam vam Dan državnosti, kaže se u čestitki federalnog premijera Nedžada Brankovića.  (Kliker.info-Fena)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku