hamburger-icon

Kliker.info

Šampionski ples Usyka: Čudesni Ukrajinac ponovo sredio Joshuu i ostao na tronu

Šampionski ples Usyka: Čudesni Ukrajinac ponovo sredio Joshuu i ostao na tronu

21 Augusta
06:43 2022

Oleksandr Usyk odbranio je naslove prvaka svijeta teške kategorije po verzijama IBF, IBO, WBO i WBA te je uzeo pojas Ring magazina nakon što je večeras u Saudijskoj Arabiji pobijedio Anthonyja Joshuu podijeljenom odlukom sudija.

Početne minute nisu donijele previše akcije. Oba boksera su isprobavala teren, Usyk je bio nešto aktivniji i agresivniji, ali nije bilo ozbiljnijih udaraca.

Joshua je bio poprilično rezervisan. Nije jurišao kao što je to bio slučaj u prethodnim borbama i čekao je priliku za savršen udarac kojim bi riješio meč.

AJ je pokušavao udarcima u tijelo usporiti kretnje šampiona. Jasno je bilo da je promijenio taktiku za revanš i išlo mu je veoma dobro u uvodnim rundama.

Uysk je u četvrtoj rundi krenuo u napad. Uspio je nekoliko puta dobro pogoditi AJ-ja koji je konstantno pokušavao pogoditi uppercut kojim bi završio meč.

Tražio je Britanac i tijelo Usyka. Bilo je tu izuzetnih udaraca, ali šampion je polako palio mašinu i ulazio je u svoj ritam borbe u kojem je nepobjediv.

Joshua nije Uysku radio previše štete. Šampion je držao visok ritam, dobro se kretao i uzimao je rundu za rundom. Imao je AJ dobar napad udarcima u tijelo u osmoj rundi, no Usyk je to sve preživio i zatim je uzvratio dobrom serijom udaraca.

Britanac je žestoko krenuo u devetoj rundi. Dobro je pogađao Usyka koji se našao u problemu, ali je izostao udarac kojim bi završio meč.

Usyk ofanzivno ulazi u 10. rundu. Žestoko je pogađao Joshuu koji je u tim trenucima bio poprilično uzdrman. Uzvratio je AJ dobrim udarcem, možda i najboljim u meču, no šampion je sjajno uzvratio i pokazao je klasu s nekoliko čistih pogodaka koji su završili na licu Britanca.

Nije AJ imao odgovor na šampionski ples Usyka u šampionskim rundama. Usyk je odradio sjajan posao i završio je ovaj meč na najbolji mogući način, iako je Joshua u 12. rundi krenuo po nokaut koji bi mu donio pobjedu.

Usyk je na kraju slavio podijeljenom odlukom sudija i ostao je šampion svijeta, iako je engleski sudija vidio negdje pobjedu Joshue. 

Ukrajinac je sada na omjeru od 20-0, a Joshua je doživio treći poraz u 27. meču.

(SportSport)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku