hamburger-icon

Kliker.info

12-godišnjakinja rodila, a muž optužen za silovanje

12-godišnjakinja rodila, a muž optužen za silovanje

06 Jula
20:41 2008

Iako je smještena u sigurnu kuću u Bresci, zajedno sa svojim tek rođenim djetetom, mlada majka plače i rida, zahtijeva da je vrate njezinu mužu i djetetovu ocu, ne razumije zašto tvrde da ju je on silovao kada se ona dragovoljno udala za njega i došla njemu u Italiju, zašto tvrde da je robinja kad je on nježan suprug a svekrva i svekar su puni brige za nju, otpratili su je u rodilište, sretni i ponosni, što je to pošlo po zlu?

Zakon je, međutim, jasan: majka je rodila sa 12 godina, dijete je začeto kad je imala 11, ona može stoput biti suglasna i sretna, ali za zakon to je silovanje i ništa drugo, jer ženska osoba mlađa od 14 godina ne može odlučivati o stupanju u spolni odnos, pa je svaki spolni čin s njome radnja izjednačena sa silovanjem, makar se ona tome radovala, piše Jutarnji.

Osim toga ona je, ponosna na svoju vrijednost, sama rekla da je njezin muž Muhamet I. (21) za nju isplatio 17.000 eura, da je njezina obitelj zahtijevala 25.000, ali da je on obećao da joj u njegovoj kući ničega neće nedostajati, da je lijep, pa je i sama rekla tati i mami da smanje cijenu. Za zakon to je svođenje u ropstvo.

Uzalud je mala mama, u dobi kada se druge curice u Bresci igraju s barbikama, objašnjavala policiji da se "u nas to tako radi", kad zakon kaže da se tako ne radi. Ni u njenoj zemlji, ni u Italiji, niti igdje u Evropi, jer je to doba obaveznoga osnovnog školovanja, a ne rađanja.

Ali u njezinoj civilizacijskoj grupi tako se radi, zakonu uz nos. Niti se država skrbi za njih, niti oni haju za njene zakone.
Lani su njezini roditelji dogovorili brak, naravno bez matičara. Svekar i svekrva doveli su je u srpnju lani s Kosova u Bresciu, tu je rodila 14. lipnja, zdravo i lijepo dijete, kažu.

Uzalud svekrva i svekar plaču i nariču i za snahom i unukom, koje vjerojatno nikada više neće vidjeti, i za sinom, koji je u zatvoru i čeka suđenje za višekratno silovanje i svođenje u ropstvo.

"Oni zaista nisu znali da čine išta nedopušteno, inače ne bi svekar i svekrva zajedno s mužem doveli curicu u rodilište i precizno iznijeli sve njezine podatke, uključujući i dob, ne bi otac sâm prijavio dijete u matični ured", kažu i sami policajci. Čak im nije palo na pamet da organiziraju porod u kući da izbjegnu nevolju. Imućni su, skrbni, odveli su malu snahu u rodilište.

Naravno, ne navodi se ni ime ni prezime djevojčice majke, ni njezina zlosretna đuvegije, ni njihova etnička pripadnost, samo vjera: muslimanska. Rečeno je samo da je ona državljanka Srbije, da je on s Kosova, da ju je odabrao po fotografiji.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku