hamburger-icon

Kliker.info

Žestok udar na narko-mafiju/U Grudama zaplijenjeno pet kilograma čistog heroina

Žestok udar na narko-mafiju/U Grudama zaplijenjeno pet kilograma čistog heroina

07 Augusta
06:04 2008

Nakon što su prekjučer pripadnici MUP-a kantona Sarajevo u munjevitoj akciji uhapsili grupu sarajevskih dilera droge koje kojih su pronašli pola kilograma èistog heroina, akcija protiv narko-mafije juèer je izvedena i u mnogim mjestima širom države.

Pripadnici Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo jučer ujutro su pretresli desetine kuća na Palama, u Mokrom, na Sokocu, u Bijeljini  i Lukavici. Uhapšeno je nekoliko osoba, a  pronađeno je  i zaplijenjeno 700 grama heroina i odreðena kolièina drugih droga.

Kako „San“ saznaje, akcija je trajala cijeli dan i proširena je na još neka mjesta sarajevsko-romanijske regije. Otkriveno je da dileri iz Republike Srpske izuzetno dobro sarađuju sa dilerima iz Federacije, pa se krug onih koji su uhapšeni ili æe tek biti stavljeni iza rešetaka naglo proširio. Policija ima sve relevantne informacije o njima.Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer ujutro izveli su i efikasnu akciju u Mostaru, a u okviru borbe protiv narko-mafije. Prema informacijama do kojih je sinoć došao „San“, uhapšeno je nekoliko osoba koje su se bavile krijumèarenjem i dilanjem droge. Zvaniènih informacija juèer nije bilo uz objašnjenje da su akcija na hapšenju i razotkrivanju lanca narko-mafijaša u toku.Negdje iza podneva, pripadnici SIPA-e izveli su akciju i u grudama gdje su pretresli nekoliko objekata. Pored ostalog, pretresli su i kuću obitelji Bandić koja se nalazi uz zgradu Pošte.

Uhapšeni Nedžad Balalić i Milan Bandić

Tokom jučerašnje akcije SIPA-e u Mostaru je uhapšen Nedžad Balalić koji je osumnjièen da pripada organizovanom lancu narko-mafije.Jučer poslije podne pripadnici SIPA-e u Grudama su uhapsili Milana Bandića za kojeg postoje indicije da je bio važna karika u krijumèarenju i dilanju droge.Prema sinoænjim informacijama do kojih je došao „San“, pripadnici SIPA-e u Grudama su imali bogat ulov. Naime, pronašli su i zaplijenili čak pet kilograma čistog heroina. (Kliker.info-San)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku