hamburger-icon

Kliker.info

Žene sa vizijom i ciljem : Hanume iz Detroita se druže, uče i pomažu

Žene sa vizijom i ciljem : Hanume iz Detroita se druže, uče i pomažu

14 Novembra
06:34 2022
Udruženje žena Hanume iz Detroita svoje djelovalnje i  aktivnosti obogaćuju svakim danom sve više,a sve u svrhu druženja i zajedničkog okupljanja Bosanki  iz ovog dijela bosansko-hercegovačke dijaspore u Detroitu.
Svoje udruženje osnovale su  prije tri godine i do sada su  realizovale brojne  aktivnosti na području svoje zajednice i postale prepoznatljive na području cijele Sjeverne Amerike i to zbog jednostavnog  razloga što ovo žensko udruženje promoviše druženje, učenje i svaku vrstu pomoći onima kojima je potrebna.
I što je naročito zanimljivo  njihove članice sve to rade uz kahvu i muhabet u  muhabet u novom   BAC  koji svaki danom uljepšavaju i pripremaju za nova druženja i aktivnosti. Jedna od najvećih želja  bila im je  da ostvare redovnu saradnju i kontinuirano  druženje sa ženama iz drugih bosanskih zajednica sa područja Sjeverne Amerike.
To im se i ostvarilo ,tako da su proteklog vikenda ugostili žene -Bosanke iz Grand Rapidsa iz Michigana.
Grupa od 30-ak žena uljepšala je vikend Hanumama iz Detroita svojim dolaskom  i druženjenjem uz veliko i obostrano zadovoljstvo. BAC -Islamski centar bio je prepun ne samo gostiju i domaćih već i divinih razgovora ,razmjene i poziva  za nova uzvratna druženja u januaru naredne  godine u Grand Rapidsu.
Veliki doprinos u provođenju svih aktivnosti Udruzenja Hanume Detroit članice isticu :Dženanu Arnaut koja je i hoždinica u centru i koja sve svoje slobodno vrijeme poklanja realizaciji novih aktivnosti sa Hanumama iz Detroita.
Aferim Hanume.
Džemila Marić 
Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku