hamburger-icon

Kliker.info

Željko Komšić : Krišto se neće pojaviti na sjednici Predsjedništva BiH, Bećirović i Cvijanović će izglasati mandat (VIDEO)

Željko Komšić : Krišto se neće pojaviti na sjednici Predsjedništva BiH, Bećirović i Cvijanović će izglasati mandat (VIDEO)

21 Decembra
15:20 2022

Na sutrašnjoj posebnoj sjednici Predsjedništva BiH glasat će se o podršci mandataru za sastav Vijeća ministara BiH Borjani Krišto koju je predložio HDZ BiH.

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić želio je da na sjednicu dođe i Krišto kako bi joj postavio nekoliko pitanja oko samog programa rada Vijeća ministara BiH, prvenstveno NATO puta, ali je evidentno da ona neće biti prisutna.

“Da bi bio dodijeljen mandat bilo kojoj osobi koju kandiduje neka politička opcija ili koalicija, dovoljno je da glasaju dva člana Predsjedništva. Tu ne postoji obaveza konsenzusa, ja bih volio vidjeti da se Krišto pojavi na toj sjednici Predsjedništva, i da kažem, imam i ja nekih dilema, prije svega se tiču NATO puta BiH, da vidim šta će se dešavati, ima li ona neki plan u tom smislu ili će to zaista biti nešto što je drugorazredna tema za buduću vlast ili možda ne bude uopšte tema. Mislim da je to sasvim normalno, logično i očekivano s obzirom da je riječ o važnoj stvari, jednoj od esencijalnih stvari po meni za BiH, kada govorimo o NATO putu.

Kako da se odredim šta da kažem ako nemam odgovora, kako onda da glasam uopšte za dodjelu mandata. Očekujem da se ona neće pojaviti i da će kolega Bećirović i koleginica Cvijanović izglasati taj mandat i bit će dodijeljen mandat Krišto koja onda može nastaviti dalje priču o formiranju Vijeća ministara”, kazao je Komšić za O kanal.

Komšić je kazao da ne bi volio da priča o NATO putu BiH bude zaglavljena naredne četiri godine.

(NAP)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku