hamburger-icon

Kliker.info

Zelenski priznao: ‘Pojačali su ofenzivu, situacija na istoku je sve teža…‘ (Video)

Zelenski priznao: ‘Pojačali su ofenzivu, situacija na istoku je sve teža…‘ (Video)

02 Februara
06:25 2023

Situacija  na prvim linijama u istočnoj Ukrajini postala je teža otkako su ruske snage pojačale ofenzivu, rekao je danas ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski u još jednoj sumornoj vojnoj procjeni iz Kijeva.

Rusija je dobila zamah na bojnom polju, najavljujući napredovanje sjeverno i južno od grada Bakhmuta, njezine glavne mete mjesecima. Mjesta prijavljenih borbi jasno ukazuju na postupno rusko napredovanje.

“Primijećen je porast ofenzivnih operacija okupatora na frontu na istoku naše zemlje. Situacija je postala teža”, rekao je Zelenski u večernjem video obraćanju.

Zelenski je naveo kako Rusi pokušavaju ostvariti dobitke koje bi mogli pokazati na prvu godišnjicu rata 24. februara.

“Žestoke borbe bjesne na istoku”

Zamjenica ministra obrane Hana Maljar ranije je rekla kako se žestoke borbe nastavljaju u istočnoj Ukrajini, gdje ruske trupe pokušavaju osvojiti položaj u blizini strateškog logističkog čvorišta Lyman.

Ruske snage istjerane su iz Lymana u oktobru .

“Žestoke borbe bjesne na istoku. Neprijatelj pokušava proširiti područje svoje ofenzive u sektoru Lyman. Snažno pokušava probiti našu obranu”, rekla je Maljar, dodajući da se ukrajinske snage suprotstavljaju protivniku koji imao više vojske i oružja.

“Unatoč velikim gubicima, ruski okupatori također nastavljaju svoju ofenzivu u sektorima Bakhmut, Avdiivka i Novopavlivka”, dodala je.

(Hina)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku