hamburger-icon

Kliker.info

Zbog nepoštivanja pravila samoizolacije :Dom zdravlja Mostar traži da se grad stavi u izolaciju

Zbog nepoštivanja pravila samoizolacije :Dom zdravlja Mostar traži da se grad stavi u izolaciju

22 Marta
06:46 2020

Dom zdravlja Mostar na svom službenom Facebook profilu zatražio je da se Mostar stavi u karantenu zbog nepoštivanja pravila samoizolacije. “Poštovane sugrađanke i sugrađani Mostara, predstavnici vlasti, predstavnici medija, drage kolegice i kolege, čini se da mnogi ne razumiju kako je ovo kod nas samo početak i da je jedini, trenutno raspoloživi, lijek protiv korona virusa – OSTATI KUĆI”, poručeno je iz Doma zdravlja.

“Djelatnici Doma zdravlja Mostar se lavovski bore i pokušavaju učiniti sve kako bi spriječili talijanski scenarij, ali vrlo mali broj ljudi nas shvaća ozbiljno. Uz sve napore koje činimo – upućujemo i ovaj ‘vapaj’ tako što ćemo svim svojim kontaktima poslati poruke da poštuju naredbu o zabrani kretanja i zamoliti ih da nas podrže u molbi kako bi se proglasila zabrana svih aktivnosti i Grad Mostar stavio u karantenu! Za dobro svih nas”, navedeno je na stranici.

Ova informacija dodatno je uznemirila građane Mostara nakon spiska policijskih punktova koji se širi društvenim mrežama. Prema spisku označene su policijske patrole na svim izlazima iz grada, što je protumačeno kao plan za zatvaranje grada.

U izjavi za N1 ministar MUP-a HNK, Slađan Bevanda kazao je kako navedeni spisak nije službena informacija i da treba slijediti službene zapovijedi Kriznog štaba HNK. Radi se o dezinformaciji, potvrdio je Bevanda.

Krizni štab je na  konferenciji za štampu objavio kako je policija imala 374 obilaska osoba kojima je izdano rješenje o samoizolaciji i da 67 osoba nije zatečeno u svojim domovima. Do sada je na području ovog kantona 16 potvrđenih slučajeva na korona virus. Izdato je 813 rješenja o samoizolaciji.

Tina Jelin-Dizdar (N1)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *