hamburger-icon

Kliker.info

Zbog najave sastanka sa Vučićem : Denis Bećirović uputio sedam pitanja Bakiru Izetbegoviću

Zbog najave sastanka sa Vučićem : Denis Bećirović uputio sedam pitanja Bakiru Izetbegoviću

03 Decembra
14:44 2021

Denis Bećirović, potpredsjednik Socijaldemokratske partije BiH i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, postavio je sedam javnih pitanja predsjedniku SDA Bakiru Izetbegoviću.

“Sinoć ste javno u Dnevniku D FTV-a ponovo najavili susret s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Imajući u vidu da ne odustajete od ovog višestruko pogrešnog političkog poteza, javno vas pozivam da bh. javnosti odgovorite na sljedeća konkretna pitanja” poručio je Bećirović.

Ovo su pitanja za Bakira Izetbegovića

 • Koji organ vlasti u državi Bosni i Hercegovini je ekvivalent funkciji predsjednika Srbije?
 • U kojem kapacitetu ćete se sastati s predsjednikom Srbije i o kojim konkretnim temama ćete razgovarati s Vučićem?
 • Zar ne shvatate, gospodine Izetbegoviću, da Vučić i zvaničnici Srbije namjerno izbjegavaju legalne organe vlasti države Bosne i Hercegovine i da koriste svaku priliku da marginaliziraju, slabe i potcjenjuju državu Bosnu i Hercegovinu?
 • Zašto javno ne odbacite za Bosnu i Hercegovinu krajnje opasnu Vučićevu tezu o “srpsko-bošnjačkom dijalogu”? Ovo pitam jer je Vučić javno najavio da s vama može i u kafani pregovarati o tome.
 • Šta još treba da se dogodi, gospodine Izetbegoviću, pa da shvatite da država Bosna i Hercegovina od takve vrste sastanaka s Vučićem ima samo štetu?
 • Zar, gospodine Izetbegoviću, dolazak Vučića kao osvjedočenog negatora genocida nad Bošnjacima, u Potočare 2015. godine, nije dovoljna i teška opomena da treba biti oprezan s takvim političkim manipulantima? Politički ekstrem koji je govorio da za “jednog Srbina treba ubiti 100 muslimana”, radikal koji je javno postavljao table s likom zločinca Mladića i današnji naprednjak koji i dalje negira genocid nad Bošnjacima treba djelima dokazati da se promijenio, a ne praznim riječima.
 • Zar ne shvatate da Vučić namjerno, u skladu s preporukama Memoranduma SANU II, favorizira međuetničku umjesto međudržavne saradnje iz sasvim konkretnih i nedobronamjernih razloga koje sam vam detaljno obrazložio u prethodnim javnim obraćanjima po ovom pitanju?

“Gospodine Izetbegoviću, još nije kasno da se predomislite i da pošaljete srbijanskim zvaničnicima poruku da država Bosna i Hercegovina ima legalne organe, legalne predstavnike i dostajnstvo koje nije na prodaju” navedeno je u Bećirovićevom saopštenju.

(Kliker.info-N1)

Podijeli

Jedan komentar

 1. Sramota prema jadnom, napacenom, bosansko-hercegovackom natodu. I to velika i istorijska , evropska sramota
  Sramota prema jadnom, napacenom, bosansko-hercegovackom natodu. I to velika i istorijska , evropska sramota 03 Decembra, 16:32

  Sta svi o nama nesto razgovaraju. Banditi o raspodjeli jos neotetog plijena. Sve to treba odjebat. Bas im tako reci: ODJEBITE!

  Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku