hamburger-icon

Kliker.info

Zagreb : Sanader se vratio u Sabor ,položi zakletvu i iizazvao veliki nered u HDZ-u! (Video)

Zagreb : Sanader se vratio u Sabor ,položi zakletvu i iizazvao veliki nered u HDZ-u! (Video)

22 Oktobra
13:32 2010

Svi su  saborski zastupnici (a posebno HDZ-ovci) sa strepnjom dočekali današnju sjednicu Sabora. Hoće li se pojaviti Ivo Sanader, pitanje je koje je svima bilo na pameti. Sanader se nakon dugo vremena pojavio u Saboru i sjeo u prvi red, na mjesto Željke Antunović.Nakon kratkog izvješća Mandatno-imunitetnog povjerenstva, Hrvatski sabor je uz samo dva glasa protiv potvrdio povratak Ive Sanadera u glavno zakonodavno tijelo. Sanader ipak, unatoč prozivu predsjednika Luke Bebića, nije bio u sabornici i nije mogao položiti prisegu. "Ako je zastupnik tu, bilo bi dobro da dođe pa da riješimo i tu prisegu", rekao je Bebić.

Opet uzburkao strasti

Sanader se nekoliko minuta kasnije pojavio i položio prisegu. Dok je polagao prisegu, sjedio je na mjestu Željke Antunović, u prvom redu SDP-ovih klupa. To je uzburkalo i vladajuće i oporbu pa je Antunović Sanadera morala maknuti sa svog mjesta, nakon čega je sa smiješkom otišao u "magareću klupu", gdje je sjedila Željena Podrug, a Luka Bebić je pokušavao na sve moguće načine smiriti strasti. "Ne treba probleme oko toga praviti", grmio je Bebić, a Sanader je, dok je išao zauzimati mjesto, bio toplo pozdravljen od nekoliko HDZ-ovaca, koji su se s njim rukovali. Atmosfera u Saboru je bila napeta, ali i pomalo ekstatična.Prije nego što je položio prisegu, bivši premijer je novinarima u Saboru dobacio "dugo me nije bilo". Kada su ga upitali zna li što mu hadezeovci spremaju, kratko je odgovorio: "Nemam pojma".

"Nevjerojatan razvoj događaja nakon odlaska natjerao me da se vratim"

"Kao što znate odlučio sam se bio potpuno povući iz hrvatske politike međutim nevjerojatni razvoj događaja nakon mog odlaska iz politike praktički me natjerao da aktiviram svoj saborski mandat. Nadam se da ću zajedno s kolegama u Hrvatskom saboru doći do razloga  onih koji su doveli do ovako nevjerojatnog i nedemokratskog razvoja događaja koji je apsolutno neprimjeren europskim demokratskim standardima, ali mislim i dalje od Europe, dakle u svijetu", kazao je novinarima nakon zasjedanja Sabora Ivo Sanader.Nakon kratkog razgovora s novinarima Ivo Sanader je u saborskom restoranu sjeo sa svojim "deklariranim" prijateljima hadezeovcima Jerkom Rošinom i Mariom Zubovićem. Rošin i Zubović, uz Petra Selema, su se dugo vremena smatrali "spavačima" u Saboru koji će se aktivirati za Sanaderove potrebe. Sva tri zastupnika više puta to su javno opovrgnuli, dodajući kako su sa Sanaderom u prijateljskim odnosima. Tik do njih za stolom su sjedili HDZ-ovi "monarsi" Vladimir Šeks i Andrija Hebrang. Zastupnik Hebrang na novinarsko pitanje "hoće li, eventualno, ručati sa Sanaderom", je odgovorio "da bi možda i mogao, ako ga pozove".

Dug proces

Podsjećamo, Ivo Sanader nakon svog povratka u Hrvatsku u javnosti je podigao popriličnu buru: najprije svjedočenjem pred Istražnim povjerenstvom za Inu, a zatim i odlukom o povratku u politiku. Izazvalo je to nemalu dozu straha kod članova njegove bivše stranke, koji su se dali u akciju dokazivanja da je nekadašnji "voljeni vođa" zapravo izdajica, kukavica, dezerter i prikriveni igrač SDP-a.Nakon što se vratio u Sabor, imat će sve pogodnosti tog položaja. Plaća će mu iznositi najmanje 16.000 kuna, ako mu odobre dobit će i ured, dostavljat će mu se svi akti koji se nađu pred zakonodavnim tijelom, ali sigurno je da neće biti "na ti" sa svojom dojučerašnjom strankom, koja mu čak ne želi dati mjesto među svojim redovima u sabornici.Mnogi s nestrpljenjem očekuju vidjeti kako će se bivši premijer, koji je u Saboru navikao ili biti predvodnik glasne i nekonstruktivne oporbe, ili ostalim zastupnicima docirati s mjesta predsjednika Vlade, snaći u svojoj novoj ulozi. (Kliker.info-Index)

var bkdPlayerAdServerType = “doubleclick”;
var bkdPlayerAdServerLocation = “http://ad.hr.doubleclick.net/pfadx/jutarnji.hr/HR_Vijesti_InStream_MBR;sz=1×1;ord=1234567890”;
 

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku