hamburger-icon

Kliker.info

WikiLeaks otkriva ; Milošević u zatvoru čitao krimiće, slušao Sinatru i hodao po kiši

WikiLeaks otkriva ; Milošević u zatvoru čitao krimiće, slušao Sinatru i hodao po kiši

04 Februara
20:27 2011

U tajnoj diplomatskoj depeši američkog veleposlanstva u Haagu, koju je objavio WikiLeaks, otkriva se drugačije lice "krvnika Jugoslavije" Slobodana Miloševića. Za razliku od namrgođenog vođe željnog krvi, Miloševića ova depeša pokazuje u mnogo humanijem izdanju.Tako u njoj stoji da je bivši srpski predsjednik bio strastveni  čitač trilera, obožavatelj Franka Sinatre i brižan suprug koji je svoju suprugu iz haškog pritvora zvao svaki dan. Ova depeša je nastala 2003. godine, nakon razgovora američkog diplomata sa šefom pritvora u Haagu, te se odnosi na Miloševićev život iza rešetaka.

Kada nije bilo suđenja, Milošević dugo spavao i slušao Sinatru

Navodno su dobri odnosi Miloševića s obitelji, odvjetnicima i drugim pritvorenicima zabrinuli Radovana Karadžića. Otkriva se da su Milošević i njegovi savjetnici za obranu na suđenju surađivali sa odvjetnicima koje mu je odredio sud, iako se u javnosti stvarala slika da Milošević sam određuje svoju obranu. Stoji kako je Miloševićeva supruga Mirjana Marković "služila kao izvor informacija, utjeha i motivacija za Miloševića koje se oslanjao na njezine upute".

Šef pritvora Timothy McFadden je Miloševića opisao kao "narcističkog" muškarca koji je najmanje sat vremena dnevno vježbao šećući se po dvorištu po "suncu, kiši ili tuči". Navečer bi čitao knjige, a najviše je volio trilere Johna Grishama koje je čitao na engleskom jeziku. U dane kada se nije pojavljivao na sudu, Milošević je spavao do kasno, razgovarao s odvjetnicima, pa opet spavao, slušao Sinatru i pogledao poneki DVD koji su mu odvjetnici "prošvercali" u ćeliju. (Kliker.info-Index)

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku